«Από την στιγμή που ο πρωθυπουργός αναφέρεται στον ανασχηματισμό και στις εκλογές, από θέμα συζήτησης γίνεται θέμα στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος, όχι με ευθύνη της αντιπολίτευσης, αλλά με ευθύνη της κυβέρνησης» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής εξέφρασε την άποψη ότι στο μέτρο που κάποιος πρωθυπουργός, στην συγκεκριμένη περίπτωση ο συγκεκριμένος, λέει ότι δεν θα κάνω ανασχηματισμό και εκλογές, το πιο λογικό είναι ότι θα κάνει και τα δύο ή ένα από τα δύο.

Πάντως, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται λιγότερο για τον ανασχηματισμό και τις εκλογές και περισσότερο για το πότε θα ανακάμψει η οικονομία, τι θα γίνει με την πανδημία, αν θα υπάρχει δεύτερο κύμα, πόσο μεγάλη θα είναι η ύφεση.

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που φέρουν στελέχη του Κινήματος Αλλαγής να μπαίνουν στην κυβέρνηση, έκανε λόγο για προβοκάτσιες που σχετίζονται με την πρόσφατη ψηφοφορία για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου εις βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, την οποία όμως χαρακτήρισε αναγκαία λόγω των αποκαλύψεων στην προανακριτική επιτροπή. Παρατήρησε ωστόσο ότι «όταν σε κοιτούν οι άλλοι με ενδιαφέρον είναι τιμή σου. Όταν κοιτάς εσύ τους άλλους πρέπει να ντρέπεσαι διότι αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις κομματικό εγωισμό και αλληθωρίζεις από εδώ και από εκεί».

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα που παρουσίασε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, παρατήρησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από το πολύ «Μένουμε Όρθιοι» θα πάθει ορθοστασία και θα κουραστεί. «Δεν θεωρώ ότι οι μέθοδοι της πλειοδοσίας είναι χρήσιμοι», είπε.

Υποστήριξε όμως ότι προβλήματα παρουσιάζει και το κυβερνητικό πρόγραμμα, καθώς άλλο πράγμα είναι οι εξαγγελίες και άλλο οι πράξεις, ενώ μίλησε για προβλήματα σε ότι αφορά τις τράπεζες, αλλά και για λανθασμένη προσέγγιση αναφορικά με τις εργασιακές σχέσεις.

Σε ότι αφορά τα τεκταινόμενα στον Έβρο, άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς κάναμε σκληρή κριτική στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλά δεν κάναμε προβολή του δικού μας ρεπορτάζ τι έγινε στα σύνορα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτό το λάθος και χτύπησε στον τοίχο», είπε.

Χαρακτήρισε όμως ανάρμοστες και τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια. «Δεν μετριέται η εθνική κυριαρχία ούτε με μέτρα, ούτε με χιλιόμετρα» κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: