Θέματα που αφορούν κυρίως την Αφρική, τη Συρία και το μεταναστευτικό καθώς και τις σχέσεις της ΕΕ με την Κούβα, βρέθηκαν στο επίκεντρο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ μετά το πέρας του Συμβουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς χαρακτήρισε ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα τη συζήτηση που έγινε για τη μετανάστευση. «Νομίζω ότι όλοι διαπιστώνουν την ανάγκη για μία πιο μακροπρόθεσμη πολιτική έναντι του συριακού προβλήματος, μία πολιτική που να μην αντιμετωπίζει μόνο τις αρνητικές του επιπτώσεις -δηλαδή τη μετανάστευση- αλλά να στοχεύει, πριν από όλα, στην ίδια την πηγή των προβλημάτων, που είναι ο πόλεμος» ανέφερε ο κ. Κοτζιάς, προσθέτοντας πως συζητήθηκαν επίσης οι μέθοδοι και οι τρόποι προώθησης της ανθρωπιστικής συνεργασίας.

«Όσον αφορά την υπογραφή της συμφωνίας με την Κούβα, αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της αποκλιμάκωσης των σχέσεων της χώρας αυτής με τη Δύση», τόνισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ο οποίος δήλωσε ότι είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον ομόλογό του, Κουβανό Υπουργό κ. Parrilla, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν για τη διμερή συνεργασία, την πολιτική κατάσταση στην Κούβα και τις σχέσεις με τη διασπορά της χώρας.

Ο κ. Κοτζιάς πρόσθεσε ότι δέχτηκε πρόσκληση από τον κ. Parilla να επισκεφθεί την Κούβα, κάτι που επιβεβαίωσε ότι πρόκειται να πράξει «στο πλαίσιο ενός προγραμματισμένου ταξιδιού στην Κούβα και το Μεξικό».

Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο: