Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό άσκησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι σηκώνει λευκή πετσέτα στο θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων ενώ στηλίτευσε τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για έξι ένοχες σιωπές του πρωθυπουργού, επισήμανε ωστόσο ότι ο ίδιος δε θα ζητήσει εκλογές σε πέντε μήνες, αλλά θα κάνει μια διαφορετική και εποικοδομητική αντιπολίτευση υπέρ των συμφερόντων της χώρας.

Για έκθεση ιδεών της κυβέρνησης έκανε λόγο η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, και την κατηγόρησε ότι θα τηρήσει τα δυσβάσταχτα πλεονάσματα, δεν έκανε ούτε συζήτηση για το υπερταμείο και δεν ανοίγει τα χαρτιά της για καίρια θέματα, όπως το ασφαλιστικό και τα εργασιακά.

Το ΚΚΕ καταψηφίζει ακόμη μία αντιλαϊκή κυβέρνηση, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, κατηγορώντας και τα υπόλοιπα κόμματα ότι κοινό στόχο έχουν να γίνει πιο φιλική η χώρα στην επιχειρηματικότητα.

Ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και κόκκινες γραμμές στην τουρκική προκλητικότητα, ζήτησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ ο επικεφαλής του Μερα25 Γιάνης Βαρουφάκης, είπε πως η κυβέρνηση υπόσχεται στον λαό θεάματα χωρίς άρτο και καταστολή, αντί για ανάκαμψη.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο: