Τρία στελέχη της προοδευτικής συμμαχίας επιτίθενται στον Παύλο Πολάκη για την αιχμηρή ανάρτηση του κατά του Κώστα Σημίτη, στην οποία τον κατηγορεί για γκριζάρισμα των Ιμίων και παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους. Η Κουμουνδούρου εξαπολύει πυρά κατά του πρωθυπουργού για τους χειρισμούς στα ελληνοτουρκικά.

Για εκμετάλλευση των εξελίξεων στα ελληνοτουρκικά με στόχο το «ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών» κατηγορεί τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ.
«H επιλογή της εφημερίδας «Τα Νέα» ιδιοκτησίας γνωστού υποστηρικτή του κ. Μητσοτάκη, να αλλοιώσει τον τίτλο του άρθρου του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη για τα ελληνοτουρκικά για να πλήξει έναν άλλον πρώην πρωθυπουργό, τον Κώστα Καραμανλή, επιβεβαιώνει το εν εξελίξει ξεκαθάρισμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης με φόντο τη συζήτηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας», ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ, την αντίδραση τριών στελεχών της Προοδευτικής Συμμαχίας προκάλεσε ανάρτηση του Παύλου Πολάκη για τον Κώστα Σημίτη o οποίος με άρθρο του στα ΝΕΑ, ο άφηνε αιχμές κατά του Κώστα Καραμανλή για τους χειρισμούς του στα εθνικά θέματα.

«Σημίτη, άει  κρύψου σε καμία τρύπα που έχεις και άποψη για τα εθνικά. Με τη στάση σου «γκριζαριστηκαν»τα Ίμια. Εσύ έδωσες τον Οτσαλάν στους Τούρκος», ήταν το περιεχόμενο της ανάρτησης.

Με κοινή τους δήλωση τρία στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας, Αντώνης Λιάκος, Νίκος Μπίστης, Παναγιώτης Παναγιώτου επέκριναν τη δήλωση Πολάκη.

«Είναι δικαίωμα του Παύλου Πολάκη να κρίνει και να επικρίνει την διακυβέρνηση Σημίτη. Ακόμα και όταν άθελα του -όπως πιστεύουμε – η κριτική του στα εθνικά θέματα ταυτίζεται με αναχρονιστικές και εθνικιστικές προσεγγίσεις. Όταν ομως η κριτική μετατρέπεται σε προσωπικό λίβελο και εκτρέπεται σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς βλάπτει σοβαρά την υπόθεση της ανασυγκρότησης της σύγχρονης Αριστεράς. Το ύφος στην πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να συμβαδίζει με το ήθος της Αριστεράς», επισημαίνεται στην ανάρτηση.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Μοιράσου το άρθρο: