Αντιδράσεις για το ταξίδι Μητσοτάκη- Ερωτήματα για την ατζέντα επαφών (video)

Με χθεσινή ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε αν τελικά υπήρχε προγραμματισμένη και οριστικοποιημένη συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ. Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα επιβεβαίωσε ότι  υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση για την Τρίτη 24/9, η οποία τελικά ακυρώθηκε λόγω περιορισμών στο πρόγραμμα του Ντόναλντ Τραμπ . Παράλληλα η πρεσβεία επαναβεβαιώνει τη “σταθερή θέση των ΗΠΑ για εμβάθυνση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων”.

Αντιδράσεις στο εσωτερικό προκαλεί η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, που χαρακτηρίζει “ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά σε τέτοια συνάντηση κορυφής δεν τέθηκε το ζήτημα άμεσου τερματισμού των παραβιάσεων στο Αιγαίο, όπως και των παράνομων γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ και τέθηκε από τον πρωθυπουργό, αφού πρώτα τον εγκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ”.

“Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση οφείλουν να κατανοήσουν ότι τα ζητήματα των διεθνών σχέσεων της χώρας και της διπλωματίας δεν είναι παιχνίδια επικοινωνιακής πολιτικής”, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Η ‘Εφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Contra Channel, σχολίασε ότι «δεν ακούσαμε αν ελέχθη κάτι στα δύο μείζονα ζητήματα για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και την παραβίαση με τις γεωτρήσεις που φερόταν ότι έκανε η Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ. Δεν συζητήθηκαν καθόλου;».

Έθεσε επίσης, ερωτήματα σχετικά με την συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, η οποία, ενώ είχε αναχθεί «σε κορωνίδα των διεθνών επαφών του πρωθυπουργού» δεν έγινε. «Γιατί δεν έγινε; Είχε προετοιμαστεί καταλλήλως; Ήταν μία διπλωματική αποτυχία; Δεν είχε προετοιμαστεί καθόλου;» ανέφερε η βουλευτής Επικρατείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αντίδραση από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο Bloomberg.

«Χθες, ο κ. Μητσοτάκης στον Bloomberg παραδέχτηκε με τον πιο σαφή τρόπο το πόσο σημαντική ήταν η συμφωνία που πετύχαμε για το χρέος. Αν μείνει κανένα μήνα ακόμα στις ΗΠΑ τον βλέπω να τον καλούμε στο συνέδριο για να κάνει τον απολογισμό των θετικών αποτελεσμάτων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

“Υπάρχει μια εντεινόμενη προκλητικότητα, μια επιθετικότητα ένας διαρκής εκβιασμός Τουρκίας απέναντι σε Ελλάδα και Ευρώπη και σε αυτό το ελληνικό πολιτικό σύστημα πρέπει να είναι ενωμένο”, τόνισε, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όσον αφορά την πρόταση για τη δυνατότητα ψήφου των αποδήμων, ο κ. Χρηστίδης και ο νέος υπεύθυνος Επικοινωνίας του κόμματος, Κυριάκος Κυριάκος, δήλωσαν ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι ανοιχτό σε διάλογο για τις απαιτούμενες συγκλίσεις και συναινέσεις με τα άλλα κόμματα, δεδομένου ότι χρειάζονται 200 ψήφοι για να ισχύσουν οι νέες ρυθμίσεις. Επίσης, αναφέρθηκαν στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν, την οποία εκτίμησαν ως θετική και τυπική, γνωρίζοντας, όπως ειπώθηκε, «την επιθετικότητα του Τούρκου προέδρου».

Από την “Ελληνική Λύση” στο μεταξύ ανακοινώθηκε ότι:

«Η Ελληνική Λύση από εχθές υποστήριζε ότι ΔΕΝ είχε οριστεί συνάντηση μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Από την άλλη τα “παπαγαλάκια” της ΝΔ εδώ και εβδομάδες μας έλεγαν ότι η συνάντηση θα πραγματοποιούνταν. Σήμερα δικαιωθήκαμε! Οι άνθρωποι της ΝΔ σε συμπαιγνία με τους «μισθοφόρους τάχα δημοσιογράφους» ψεύδονται για όλους και για όλα. Ακόμα τους πιστεύετε; Δεν κρύβουν απλά την αλήθεια. Δεν λένε απλά ψέματα. ΝΔ και «δήθεν» δημοσιογράφοι έχουν κάνει το ψέμα επιστήμη!», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του κόμματος.

Πηγή: ΕΡΤ1 Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης, Κώστας Σκουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος