Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στα κόμματα της αντιπολίτευσης η επιστολή του Πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο της Βουλής. Την απόλυτη προσήλωση στο Σύνταγμα και στον Κανονισμό της Βουλής υπογράμμισε ο Νίκος Βούτσης, μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής Κανονισμού της Βουλής.

Για την αξιωματική αντιπολίτευση δεν τίθεται θέμα αλλαγής του κανονισμού της Βουλής, είπε η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Παρακμή και εκφυλισμό συνιστά η επιστολή του πρωθυπουργού, αναφέρει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Πολιτικό σουλάτσο και παζάρι η απόπειρα αλλαγής κανονισμού στη Βουλή, σημειώνει το ΚΚΕ.

Με τον παρόντα κανονισμό ευνοείται η αποστασία των βουλευτών που βρίσκουν στέγη σε άλλα κόμματα, υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Τα βέλη του προς τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον Νίκο Βούτση στρέφει ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, λέγοντας πως, ενώ είχε ληφθεί πρωτοβουλία για να διασωθεί ο κ. Καμμένος, τελικά δεν τα βρήκαν στη συνεννόηση, και ζήτησε εκ νέου προσφυγή στις κάλπες.

«Αν υπάρχει μια αλλαγή κανονισμού που απαιτείται αυτή είναι να σταματήσουν οι μεταγραφές των βουλευτών από κόμμα σε κόμμα στη μέση της κοινοβουλευτικής περιόδου» σχολίασε ο Γιώργος Μαυρωτάς, αντιπρόεδρος του Ποταμιού. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, με αυτό τον τρόπο χάνεται η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί. Επιπροσθέτως, υποστήριξε πως δεν θα πρέπει να δεχόμαστε ad hoc αλλαγές στον κανονισμό και πως δεν πρέπει να προσαρμόζονται οι θεσμοί στα κόμματα, αλλά το αντίθετο.

Ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδη
Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο: