«Στον πρωθυπουργό διατίθενται από την πολιτεία τα μέσα που χρειάζονται για να επιτελεί τα καθήκοντά του και να μετακινείται όπου χρειάζεται» ήταν η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, στην κριτική  της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ζήτησε εξηγήσεις, για το αν αληθεύουν οι πληροφορίες που φέρουν τον πρωθυπουργό να δέσμευσε όχι ένα, αλλά τρία ελικόπτερα για τις διήμερες διακοπές του, εν μέσω ελληνοτουρκικής κρίσης. 

Αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, πως «ο Πρωθυπουργός έχει κάθε δικαίωμα να επιλέξει και τη διάρκεια και τις ημερομηνίες των διακοπών του. Ωστόσο, οφείλει να καταλάβει, πως οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι προσωπικό του ραδιοταξί, για να απασχολεί στρατιωτικό ελικόπτερο, την ώρα μάλιστα, που όλος ο στόλος βρίσκεται στο Αιγαίο σε επιφυλακή, για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας.»

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, όταν ρωτήθηκε, ανέφερε ότι «στον πρωθυπουργό διατίθενται από την πολιτεία τα μέσα που χρειάζονται για να επιτελεί τα καθήκοντά του, και να μετακινείται όπου χρειάζεται. Η χρήση των μέσων αυτών κρίνει και την εκπροσώπηση του θεσμού, και τον τρόπο με τον οποίο τα χρησιμοποιεί κάθε φορά ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου , με βάση την ψήφο των πολιτών».

Επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός μετακινήθηκε στην Πάρο με την πτήση της γραμμής, και μετακινήθηκε την Κυριακή το απόγευμα από την Αντίπαρο προς την Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο, προκειμένου να παραστεί στην παράσταση Πέρσες του Αισχύλου, ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, που μεταδόθηκε με livestreaming, σε όλο τον κόσμο.

«Θα περίμενε κανείς περισσότερη ειλικρίνεια και λιγότερη υποκρισία. Είναι άλλο πράγμα να χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός για τα καθήκοντα του τα μέσα που του διατίθενται, και άλλο για ιδιωτικές του επισκέψεις. Επομένως, με βάση το παρελθόν, μπορεί κανείς να κρίνει ποιος το χρησιμοποιούσε για ιδιωτικές επισκέψεις, και ποιος, για να ασκεί τα καθήκοντά του», κατέληξε ο κ. Πέτσας.

Πηγή : ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: