Σε κόντρα Μητσοτάκη-Τσίπρα εξελίχτηκε η πολιτική αντιπαράθεση για την ταινία «Τζόκερ».

Την αλήθεια και όχι την προπαγάνδα έφερε ως παράδειγμα από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο θέμα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου.

«Πρόσφατα ζήσαμε -τις τελευταίες δύο μέρες- μία πολύ ενδιαφέρουσα μάχη εντυπώσεων γύρω από ένα περιστατικό το οποίο, καθώς τυλίχθηκε στις φήμες, χωρίς να έχει καταλάβει κανείς ακριβώς τι έχει συμβεί, διαμορφώθηκε σε μία παρωδία του. Κάτι που εμποδίζει ακόμη και σήμερα τη νηφάλια προσέγγιση αυτού του ζητήματος», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με δηκτικό τρόπο σχολίασαν από την Κουμουνδούρου την τοποθέτηση του πρωθυπουργού.

«Ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε χθες να ζητήσει δημόσια «νηφαλιότητα» μήπως και σταματήσουν να τσακώνονται οι υπουργοί του για το ποιος θα πάρει την ευθύνη του «Τζόκερ» και είπε ότι όλη αυτή η ιλαροτραγωδία είναι «ένδειξη κανονικότητας». Συμφωνούμε απολύτως, είναι η κανονικότητα της Δεξιάς… Δε θέλουμε να φανταστούμε τι θα γίνει εάν βγει και sequel του Τζόκερ…», ανέφεραν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Βγήκε η Μενδώνη και είπε ότι δεν φταίει το υπουργείο Πολιτισμού, αλλά η αστυνομία, μετά βγήκε ο Χρυσοχοϊδης και είπε ότι δεν φταίει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά το Υπουργείο Πολιτισμού, μετά συμφωνήσανε όλοι μαζί ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν υπάρχει πιο ανοιχτός στις σκέψεις και στις ανοιχτές ιδέες από τον πρωθυπουργό της χώρας και από όλους όσους έχουν συστρατευτεί μαζί του για να βοηθήσουμε να βγει η χώρα από την κρίση», είπε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

«Μετά τον Τζόκερ και ο Μπάτμαν», σχολίασε το ΠΑΣΟΚ μέσω twitter σχετικά με το τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κρήτη.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Κώστας Σκουλάς

Μοιράσου το άρθρο: