Με την ακρόαση των φορέων, συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το ΚΕΘΕΑ. Ο Υπουργός Υγείας, με νέα στοιχεία που έφερε στην επιτροπή για τις δομές του ΚΕΘΕΑ, προκάλεσε αντιδράσεις από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα να κινηθεί η συζήτηση σε υψηλούς τόνους.

Τα νέα αυτά στοιχεία, περιλαμβάνονται στην έκθεση αποτελεσμάτων του τακτικού διαχειριστικού ελέγχου  στο ΚΕΘΕΑ το διάστημα 1/7/2018 έως 30/6/2019 από το γενικό λογιστήριο του κράτους, η οποία όπως είπε ο Βασίλης Κικίλιας, διαπιστώνει κακοδιαχείριση και μη χρηστή λειτουργία του Οργανισμού. Όπως επεσήμανε, σύμφωνα με την έκθεση για τη συνολική λειτουργία του ΚΕΘΕΑ, διαπιστώθηκε μεταξύ άλλων να μην τηρείται η νόμιμη διαδικασία στις προμήθειες αγαθών, ελλειπή δικαιολογητικά για τεράστιες δαπάνες μετακίνησης, νομιμοποίηση εκ των υστέρων δαπανών.

Η κατάθεση της έκθεσης αποτελεσμάτων από τον υπουργό Υγείας, προκάλεσε νέο γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ του κ. Κικίλια και της Αντιπολίτευσης, η οποία αντέδρασε έντονα, κατηγορώντας τον για σκόπιμη παρέμβαση και μη σεβασμό των εξωκοινοβουλευτικών φορέων που είχαν κληθεί στην σημερινή συνεδρίαση να καταθέσουν τις απόψεις τους επί του νομοσχεδίου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός είπε, πως «οφείλουμε να ακούσουμε τους φορείς σήμερα και όχι την προσπάθεια του υπουργού που θέλει να ενισχύει το αφήγημα του για φαυλότητα και κακοδιαχείριση του ΚΕΘΕΑ και διασύρει το δημόσιο» με τον κ. Κικιλία να απαντά «Τα κόμματα πρέπει να πάρουν θέση επί των στοιχείων που αποκαλύπτονται».

Έντονα επικριτικός για τη ΠΝΠ που αφορά το ΚΕΘΕΑ, ήταν ο πρώην πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού, Γιώργος Μπαρδάνης, υποστηρίζοντας ότι ανατρέπεται όλη η φιλοσοφία του ΚΕΘΕΑ, και θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις από τα διορισμένα μέλη του Δ.Σ. Παράλληλα, κατηγόρησε τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων με την κατάθεση πορίσματος του γενικού λογιστηρίου του κράτους, και αναφορές του περί μη χρηστής διοίκησης στο ΚΕΘΕΑ.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση:Διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο ΚΕΘΕΑ Θεσσαλονίκης

Μοιράσου το άρθρο: