Με αφορμή το Συνέδριο Thessaloniki Summit η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σημειώνει ότι «κοινός τόπος των βιομηχάνων, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων, περιφερειακής και δημοτικών αρχών, είναι να μας πείσουν ότι θα βγούμε όλοι κερδισμένοι από την ανάπτυξη της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών, ότι το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να σκύψουμε το κεφάλι και να αναμένουμε κάποια ψίχουλα από το νέο μεγάλο φαγοπότι που θα στήσουν οι καπιταλιστές».

«Όλοι αυτοί χρησιμοποιούν μεγάλα λόγια για ένα δήθεν καλύτερο μέλλον για όλους, που μας επιφυλάσσει η ανάπτυξη της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων. Προσπαθούν να κρύψουν ότι υπάρχουν συγκεκριμένες αντιλαϊκές προϋποθέσεις για την καπιταλιστική ανάπτυξη» τονίζει η ανακοίνωση.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργάτες, τους υπαλλήλους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής να είναι σε ετοιμότητα μπροστά στις επόμενες «αναπτυξιακές φιέστες» που θα διοργανώσει η κυβέρνηση μαζί με τους βιομήχανους και τους μεγαλοεπιχειρηματίες και επισημαίνει ότι «το «Thessaloniki Summit» 2 αποτελεί πρόβα τζενεράλε και για το «αναπτυξιακό συνέδριο» που προγραμματίζεται για την περιοχή μας το επόμενο διάστημα. Προσθέτοντας πως «το πραγματικό ερώτημα είναι με ποιους όρους για τους εργαζόμενους θα γίνει η ανάπτυξη, ποιος θα είναι ο κερδισμένος και ποιος θα είναι πάλι ο χαμένος, που θα συνεχίζει να ζει σε πλήρη αναντιστοιχία με τις δυνατότητες του 21ου αιώνα».

Στην ανακοίνωση του κόμματος γίνεται μνεία τις επιβεβαιωμένες παραγωγικές δυνατότητες της Κεντρικής Μακεδονίας και τονίζεται η δυνατότητα γρήγορης ανάπτυξής τους αν η παραγωγή απαλλαγεί απ’ τις αλυσίδες της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, “από τις αλυσίδες ενός συστήματος που το τι θα παραχθεί καθορίζεται από το αν φέρνει κέρδος σε κάποιους καπιταλιστές, από τα business plan των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων”.

Μοιράσου το άρθρο: