Τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM), Κλάους Ρέγκλινγκ δέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου. Αποφεύγοντας την τυπική χειραψία, βάσει των προλητπικών μέτρων κατά του κορονοϊου, οι κ. Μητσοτάκης και Ρέγκλινγκ συζήτησαν για την επιτυχημένη εξέλιξη της πέμπτης αξιολόγησης, για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αλλά και για την αντιμετώπιση εξωγενών κινδύνων όπως είναι ο κορονοϊός. Σε δηλώσεις τους, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι απαιτείται συντονισμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, διαβεβαίωσε ότι το κράτος δεν θα αφήσει να καταστραφούν επιχειρήσεις από την κάθετη πτώση του τζίρου, λόγω του κορονοϊού.

Αμέσως μετά ξεκίνησε υπό τον πρωθυπουργό, διευρυμένη σύσκεψη για τον κορονοϊό, τα μέτρα για τη δημόσια υγεία και τις επιπτώσεις στην οικονομία.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης ‘Αδωνις Γεωργιάδης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο γενικός γραμματέας πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας. επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Χθες, ο Κλάους Ρέγκλινγκ χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες και τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια, την κεφαλαιαγορά, τον τραπεζικό τομέα, την πράσινη χρηματοδότηση και την οικονομική τεχνολογία, κατά τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζαββό.

‘Αρση του πλαφόν στην κατοχή ελληνικών ομολόγων από τις τράπεζες

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναίρεσε την απόφαση επιβολής ορίων για τα ανοίγματα των Ελληνικών τραπεζών έναντι του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία είχε ληφθεί στις 23 Μαρτίου 2015» αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επισημαίνοντας ότι απομακρύνεται έτσι «μία ακόμα σκιά από τη σκοτεινή περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Έτσι δίνεται «ακόμα ένα σημάδι για την επιστροφή στην κανονικότητα και την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία», με αυτή την επωφελή, τόσο για τις τράπεζες όσο και για το Ελληνικό Δημόσιο, εξέλιξη.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Ραλλού Αλεξοπούλου

Μοιράσου το άρθρο: