Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρωθυπουργός, στη συνεδρίαση της Υπουργικής Συνόδου του Συμβουλίου της Ευρώπης, την έναρξη της οποίας κήρυξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος της Συνόδου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Η σύνοδος αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και την δημοκρατία, την εποχή της πανδημίας

Στην Υπουργική Σύνοδο της Αθήνας συμμετέχουν με φυσική παρουσία, η γενική Γραμματέας του Συμβουλίου, Μαρίγια Πεϊτσίνοβιτς Μπούριτς, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Ρόμπερτ Σπάνο, o πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου, Ρικ Ντάεμς και η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντούνια Μιγιάτοβιτς.

Λόγω των περιορισμών που επιβάλλει η πανδημία, η συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών των 47 κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στο πλαίσιο της Υπουργικής Συνόδου, αναμένεται να εκδοθεί Κείμενο Διακήρυξης σχετικά με την προάσπιση της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε καιρό πανδημίας. Επίσης, θα ανακοινωθεί η ίδρυση του Παρατηρητηρίου της Ιστορίας.

Μετά το πέρας της Υπουργικής Συνόδου, θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τη γενική γραμματέα του Συμβουλίου Μαρίγια Πεϊτσίνοβιτς Μπούριτς, στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Θωμάς

Μοιράσου το άρθρο: