Για σχέδιο αναδιάρθρωσης της οικονομίας προς όφελος των ισχυρών που θα προκαλέσει διάλυση της μεσαίας τάξης και εκτόξευση της ανεργίας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για όλη το φάσμα της επικαιρότητας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5».

Επικαλούμενος τα χθεσινά στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ υπογράμμισε ότι «μετά τον χειρότερο Μάρτιο, έδειξαν τον χειρότερο Απρίλιο σε σχέση με την ανεργία, ακόμα και σε σχέση με την πιο βαθιά ύφεση της περιόδου 2011-2012». Αναφέρθηκε στις «σημαντικές αντιδράσεις στον πολιτισμό, τον τουρισμό και την εστίαση», για να σχολιάσει ότι ενώ η ΝΔ προεκλογικά «είχε κάνει σημαία της τη μεσαία τάξη, που δήθεν διέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ», τώρα «οι μικρομεσαίες, οι μικρές, οι ατομικές επιχειρήσεις, δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από την κυβέρνηση». Κατόπιν αυτών είπε πως «ανεξάρτητα με την ασυνεννοησία και τις αντικρουόμενες εκτιμήσεις της κυβέρνησης για την ύφεση, αποδεικνύεται ότι πορεύονται με ένα συγκεκριμένο σχέδιο στην οικονομία, καταστροφικό για τους μικρομεσαίους και τους εργαζομένους, που παίρνει πίσω τις κατακτήσεις και τις ρυθμίσεις στα εργασιακά των προηγούμενων ετών, και είναι ξεκάθαρα υπέρ των ισχυρών και των ελίτ».

Ο κ. Χαρίτσης σχολίασε και όσα συμβαίνουν τα τελευταία βράδια με τις συγκεντρώσεις στις πλατείες. Χρέωσε στην κυβέρνηση ότι έχει στείλει λάθος μηνύματα ειδικά στη νεολαία, προχωρώντας στο βεβιασμένο άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να δώσει ποτέ εξηγήσεις, αλλά για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας και ότι την ίδια στιγμή «στέλνει τα ΜΑΤ για να αντιμετωπίσουν πολίτες που μετά από δύο μήνες βγήκαν έξω».

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για ψήφιση νομοσχεδίων «ερήμην των πολιτών και εν κρυπτώ», φέρνοντας ως παράδειγμα το «περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο που πέρασε από τη Βουλή χωρίς καμία διαβούλευση, εν μέσω αντιδράσεων από όλους τους φορείς και την κοινωνία, και με τις αρμόδιες επιτροπές να υπολειτουργούν». «Κανονικότητα σημαίνει πρωτίστως σωστή και πλήρης λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών. Δυστυχώς το σχέδιο της κυβέρνησης θέλει και τη δημοκρατία θύμα της έκτακτης κατάστασης που δημιουργεί η πανδημία» δήλωσε.

Σχετικά με τη χθεσινή παρέμβαση του προέδρου του ΕΣΡ στη Βουλή, ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι «ζητήσαμε να υποβάλει άμεσα την παραίτησή του, εφόσον περιέγραψε μια κατάσταση κατά την οποία δεν είναι σε θέση να επιτελέσει τον ρόλο του». Υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη από τις 14 Απριλίου με επιστολή έθεσε το θέμα της τήρησης της κείμενης νομοθεσίας και της αναλογικής προβολής των πολιτικών δυνάμεων στα ΜΜΕ, ζητώντας από το ΕΣΡ να παίξει το θεσμικό του ρόλο και να επιβάλλει κυρώσεις σε περιπτώσεις παραβίασης. «Πάνω από τρεις εβδομάδες μετά δεν έχει κάνει καμία ενέργεια. Χθες κατέστη και σαφές ότι δεν έχει καμία πρόθεση να το κάνει» κατέληξε.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: