«Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους» διαβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας για όλες τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

Ο Υπουργός έδωσε απαντήσεις για όλα τα θέματα του υπουργείου και ήταν κατηγορηματικός όσον αφορά στις εκλογές. Ξεκαθάρισε ότι οι ευρωεκλογές θα γίνουν με τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 26 Μαΐου διευκρινίζοντας ότι οι ευρωεκλογές θα γίνουν με σταυρό ενώ οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, τον Οκτώβριο του 2019.

Προετοιμαζόμαστε όμως για όλα τα ενδεχόμενα είπε ο Αλέξης Χαρίτσης ο οποίος όμως τόνισε ότι είναι υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας καθώς η κυβέρνηση έχει περάσει στην υλοποίηση θετικών μέτρων για την αποκατάσταση αδικιών, από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών μέχρι την αύξηση του κατώτατου μισθού και την επιδότηση ενοικίου. Πρέπει να εξαντληθεί η δυνατότητα που έχουμε τόνισε.

Αναφορικά με την ψήφο των ομογενών διευκρίνισε ότι περιέχει το πόρισμα της επιτροπής ώστε να προχωρήσει στην κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή σύντομα. Επί κυβερνήσεων ΝΔ δεν έγινε το παραμικρό για να δοθεί δικαίωμα ψήφου στους ομογενείς. Στη Βρετανία θα αντιμετωπιστεί με ρύθμιση το πρόβλημα και θα ψηφίσουν οι Έλληνες εκλογείς. Κατηγόρησε την ΝΔ ότι αρέσκεται στα fake news καθώς όπως είπε στις ευρωεκλογές του 2014 ψήφισαν μόνο 9.800 εκλογείς του εξωτερικού».

Για το ζήτημα της ιθαγένειας ανέφερε ότι: » 12.000 είναι οι ιθαγένειες που δόθηκαν στην Α Αθήνας το 2016. Τα στοιχεία για όλη τη χώρα θα τα δώσουμε στη Βουλή τις επόμενες μέρες. Υπάρχει αύξηση 30%. Έχει αυστηροποιηθεί το πλαίσιο και έχουν ανακληθεί ιθαγένειες σε περιπτώσεις που αποκτήθηκαν μέσω παράτυπων κυκλωμάτων».

Συμπλήρωσε ακόμη ότι: «Στις νέες ρυθμίσεις για την ιθαγένεια που θα προωθηθούν στη Βουλή τις επόμενες μέρες το παράβολο μειώνεται από 700 σε 500 ευρώ. Το σύστημα έχει βελτιωθεί σημαντικά αλλά δεν βρίσκεται σε πλήρως ικανοποιητικό επίπεδο. Με τις νέες ρυθμίσεις θα απλοποιηθεί το πλαίσιο».

Μιλώντας για το σπάσιμο των μεγάλων δήμων ο υπουργός είπε ότι ολοκληρώθηκε η επεξεργασία της τροπολογίας και θα κατατεθεί την Δευτέρα στη Βουλή ώστε να ψηφιστεί την Τρίτη.Αφορά τους δήμους Λέσβου (θα γίνουν δύο δήμοι), Σάμου, Κέρκυρας (θα γίνουν τρεις δήμοι), Κεφαλλονιάς, Βελβεντού-Σερβίων νομού Κοζάνης.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Μαρία Μαγκλάρα

Μοιράσου το άρθρο: