Συνεχίζουμε χωρίς κινδυνολογία να αντιμετωπίζουμε με αυτοπεποίθηση τις όποιες προκλήσεις από πλευράς Τουρκίας.  Από εκεί και πέρα όλες οι πολιτικές δυνάμεις ελπίζω ότι θα επιδείξουν την ανάλογη σοβαρότητα, δήλωσε ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Μαρία Γεωργίου.

Με πρωτοβουλία της κυβέρνησής μας συγκροτήθηκε το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής έτσι ώστε όλα τα κόμματα να ενημερωθούν για τις όλες τις εξελίξεις και από τον Υπουργό Εξωτερικών, σημείωσε. Θεωρούμε ότι τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με θεσμικό τρόπο και αυτό δεν συνέβαινε -δυστυχώς- τα προηγούμενα χρόνια, διευκρίνισε. Από εκεί και πέρα εφόσον παραστεί ανάγκη και όποιος πολιτικός αρχηγός ζητήσει ενημέρωση, ο πρωθυπουργός θα τον ενημερώσει, επεσήμανε ο κ. Χαρίτσης.

Αναφερόμενος στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι υπάρχει μια μεροληψία υπέρ των ασθενέστερων και των μεσαίων στρωμάτων σε αντίθεση με τις πολιτικές της ΝΔ που θα οδηγήσουν σε ανισότητες που με μεγάλο κόπο -όπως είπε-  έχουμε καταφέρει να τις μειώσουμε τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Φωτογραφία: Eurokinissi/ Χρήστος Μπόνης

Μοιράσου το άρθρο: