Η συμπεριφορά που επέδειξε ο Ερντογάν δεν τον ωφέλησε στο εσωτερικό της χώρας του και τα αποτελέσματα των εκλογών αυτό αποδεικνύουν. Εμείς λέμε ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η τουρκική προκλητικότητα, έχουμε πάρει όλα τα μέτρα και όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και σε επίπεδο ΕΕ σε συνεργασία πάντα με την Κυπριακή Δημοκρατία και είμαστε αισιόδοξοι για το επόμενο διάστημα, δήλωσε η υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης και υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α` Θεσσαλονίκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή.

Η κ. Χατζηγεωργίου πρόσθεσε ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε πρόκληση με άμεσο τρόπο και σε συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σε ό,τι αφορά τις επερχόμενες εθνικές εκλογές η κ. Χατζηγεωργίου υποστήριξε ότι η κάλπη των εκλογών της 7ης Ιουλίου θα είναι άδεια από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, είναι μια καινούρια μάχη και μια εκλογική διαδικασία πολύ σημαντική για το μέλλον της χώρας και θεωρούμε ότι είναι μια μάχη που μπορούμε να κερδίσουμε. Επισημαίνοντας ωστόσο ότι είναι μια δύσκολη μάχη αυτή των εθνικών εκλογών και θα την δώσουμε με αισιοδοξία, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στην συμφωνία των Πρεσπών η κ. Χατζηγεωργίου σημείωσε ότι είναι προς όφελος της χώρας και κυρίως προς όφελος της Βόρειας Ελλάδας, γιατί δίνει αναπτυξιακές δυνατότητες, αλλά και έχουμε τη δυνατότητα να ελέγχουμε τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας, κάτι που πάντα διεκδικούσαν οι γείτονές μας από την Τουρκία.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Μοιράσου το άρθρο: