Για «τμήμα της τουρκικής στρατηγικής προκειμένου να εξωτερικεύσει τα δικά της προβλήματα», έκανε λόγο στο Πρώτο Πρόγραμμα ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης. Είμαστε έτοιμοι, πρόσθεσε, να συνεννοηθούμε με τα υπόλοιπα κόμματα».
Ωστόσο πρόσθεσε «Δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη η στρατηγική της Τουρκίας και ταυτόχρονα σε οποιαδήποτε πράξη από πλευράς της θα πρέπει να υπάρξει αντίστοιχη δική μας που να προστατεύει τα δικά μας κυριαρχικά δικαιώματα. Η Ελλάδα» είπε, «είναι ειρηνική χώρα και παράγοντας σταθερότητας. Δεν θέλουμε να πάρουμε το έδαφος κάποιου άλλου αλλά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε το έδαφος μας και αυτό είναι ξεκάθαρο σε όλα τα πολιτικά κόμματα».

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΑΛ, ο κ. Χρηστίδης επεσήμανε ότι «η πατρίδα είναι πάνω από όλα, είμαστε έτοιμοι να συνεννοηθούμε με τα υπόλοιπα κόμματα και να κάνουμε ότι πρέπει να κάνουμε.

Τέλος, είπε ότι η Φώφη Γεννηματά θα συναντήσει την ΠτΔ την ερχόμενη Τρίτη και «νομίζω», ανέφερε «ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε συμβούλιο και για λόγους ουσίας και για λόγους συμβολισμού.Είναι αυτονόητη η σύγκληση του εθνικού συμβουλίου, η επιθετικότητα της Τουρκίας αφορά το σύνολο του πολιτικού κόσμου και της ελληνικής κοινωνίας».

Πηγή:ΕΡΤ/Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: