Ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου («Απολύτως Σχετικό») στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Αναφερόμενος στην πρόσφατες εξελίξεις σχετικώς με τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΝΑ Μεσόγειο, ο κ. Χρηστίδης είπε πως η κα Γεννηματά έχει ζητήσει ήδη από την Κυριακή το πρωί να εξεταστεί το ενδεχόμενο συγκεκριμένων κυρώσεων απέναντι στην προκλητικότητα της Τουρκίας. Σημείωσε ωστόσο πως τα εθνικά μας συμφέροντα είναι διασφαλισμένα και επεσήμανε πως τις λίγες βδομάδες που ο κ. Τσίπρας θα είναι πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικός.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ σχολίασε τις αντιδράσεις για την σύγκληση του ΚΥΣΕΑ, λέγοντας πως ή το ΚΥΣΕΑ συνεκλήθη γιατί ο κ. Τσίπρας είδε κάτι πολύ συγκεκριμένο κι επομένως θα έπρεπε να είχε ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς πάραυτα ή αλλιώς συνεκλήθη για να δώσει ένα επικοινωνιακό σόου.

Ο κ. Χρηστίδης τόνισε την διακριτή στάση του ΚΙΝΑΛ έναντι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, υπενθυμίζοντας την δήλωση της κας Γεννηματά: «Είτε ψηφίζεις Τσίπρα είτε Μητσοτάκη στο τέλος φαίνεται ότι προκύπτει κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή». Γιατί όπως είπε η μεν κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αθώωσε πλήρως την περίοδο του Κώστα Καραμανλή, η οποία οδήγησε τη χώρα στα όρια της ασύντακτης χρεωκοπίας, η δε ΝΔ συμπεριφέρεται λες κι έχει πάθει αμνησία γύρω από την περίοδο 2004-2009.

Σε ερώτηση για την στάση του ΚΙΝΑΛ μετά τις εθνικές εκλογές και την διαθεσιμότητά του για να κυβερνηθεί η χώρα, ο κ. Χρηστίδης απάντησε πως για το ΚΙΝΑΛ το προγραμματικό πλαίσιο είναι αυτό που καθορίζει τι έχει ανάγκη η χώρα την επόμενη μέρα.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Φωτογραφία: Eurokinissi/ Χρήστος Μπόνης

Μοιράσου το άρθρο: