Ο Δημήτρης Καιρίδης, βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου («Απολύτως Σχετικό») στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, για τις προκλήσεις της Τουρκίας, η οποία εργαλειοποιεί τους πρόσφυγες προς ίδιον όφελος.

Ο κ. Καιρίδης παρατήρησε ότι «όσοι συνελήφθησαν στον Έβρο να περνούν παρατύπως, δεν προέρχονται από την Συρία. Η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι Αφγανοί, Πακιστανοί, Αφρικανοί» ωστόσο όπως επεσήμανε ο βουλευτής της ΝΔ «αντίπαλοί μας είναι και οι ακροδεξιές φωνές. Οι ομογάλακτοι των ακροδεξιών στην κεντρική πρώην Ανατολική Ευρώπη συνέβαλλαν στην δημιουργία του προβλήματος».

Όσον αφορά το μήνυμα που πρέπει να σταλεί σε όλες τις κατευθύνσεις ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων τόνισε ότι «Είμαστε ανθρωπιστές αλλά δεν είμαστε αφελείς. Ο κ. Μητσοτάκης αντέδρασε πολύ γρήγορα. Θα πρότεινα οπωσδήποτε να συντηρήσουμε τον φράχτη στον Έβρο, ενδεχομένως να τον ενισχύσουμε και να τον επεκτείνουμε, για να φυλάξουμε τα σύνορά μας. Δεν υπάρχει κράτος χωρίς σύνορα. Η Ελλάδα δεν είναι χώρος είναι χώρα, δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, να δώσουμε αυτό το μήνυμα και στους ακρίτες μας. Από κει και πέρα απέναντι έχουμε κατατρεγμένους ανθρώπους. Δεν είναι αντίπαλοί μας. Αυτοί είναι εργαλεία και πιόνια στα χέρια ενός αδίστακτου Ερντογάν και η Ελλάδα θα πρέπει να κερδίσει και τον πόλεμο της προπαγάνδας στον πόλεμο της διεθνούς επικοινωνίας».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: