Τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, συζήτησαν ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού. Οι δύο άνδρες επιβεβαίωσαν τις σχέσεις των αδελφών κομμάτων και τον κοινό στόχο για δίκαιη επίλυση του κυπριακού.

«Θα συνεχίζουμε τον αγώνα και εδώ στην Ελλάδα εκφράζοντας καθημερινά την αλληλεγγύη μας στον κυπριακό λαό, που εδώ και πάρα πολλά χρόνια, δεκαετίες, βιώνει την εισβολή και κατοχή της πατρίδας του», κατέληξε στη δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μας πρώτα απ’ όλα στον σύντροφο Δημήτρη Κουτσούμπα και στον Γιώργο Μαρίνο για την πολύ περιεκτική συζήτηση την οποία είχαμε. Συζητήσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις για την κατάσταση και τις εξελίξεις οι οποίες υπάρχουν στην Κύπρο καθώς επίσης και στην Ελλάδα», δήλωσε ο Α. Κυπριανού και πρόσθεσε: «Θέλω να ευχαριστήσω, πρώτα και κύρια, για την συνεπή στάση του ΚΚΕ στον αγώνα που δίνουμε για την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας μας. Την απαλλαγή της από την τουρκική κατοχή και την επανένωσή της σε μια βάση που θα οδηγεί σε ενωμένο κράτος, θα είναι συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας με μία κυριαρχία, διεθνή προσωπικότητα και ιθαγένεια».

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: