«Και το σημερινό διυπουργικό νομοσχέδιο, όπως και το προηγούμενο, για το επιτελικό κράτος, παρά τους βαρύγδουπους και παραπλανητικούς τίτλους, κινείται σε μια λογική, πολύ συγκεκριμένη, με ξεκάθαρο στόχο να θωρακιστούν θεσμοί του σάπιου συστήματος με τους κατάλληλους νόμους και το κατάλληλο προσωπικό», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του στη Βουλή πριν ψηφιστεί το διυπουργικό νομοσχέδιο.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας καταλόγισε στην κυβέρνηση βιασύνη για να ικανοποιήσει «τους περιβόητους θεσμούς και τους ομίλους, που πιέζουν για φάστ τρακ διαδικασίες, όπως έκαναν και με τους προηγούμενους».

«Ανησυχείτε -και το δείχνετε- για το πώς θα εμπεδωθεί ακόμη περισσότερο το περιβόητο δόγμα: «νόμος και τάξη» και φυσικά, πάνω από όλα ανησυχείτε, για το πως θα αναχαιτιστεί η δράση του εργατικού – λαϊκού κινήματος, οι αγώνες του λαού και της νεολαίας, που θα δυναμώσουν τα επόμενα χρόνια, ό,τι και να κάνετε, όσους αντιδραστικούς νόμους κι αν ψηφίσετε» ανέφερε και τόνισε:

«Ανεξάρτητα από όλα όσα λέτε, για την περίφημη «βιώσιμη και δυναμική ανάκαμψη», ξέρετε πολύ καλά -και εσείς και τα επιτελεία που σας εισηγούνται αυτούς τους νόμους- ότι η περίοδος που διανύουμε είναι μια περίοδος ασθενικής, ασταθούς ανάκαμψης».

«Ξεκινάτε με το άσυλο, γιατί εκτιμάτε ότι σας είναι πιο εύκολο να ξεκινήσετε με μια κατάκτηση του λαού και της νεολαίας, που όλα αυτά τα χρόνια συκοφαντήθηκε, διαστρεβλώθηκε βάναυσα, κακοποιήθηκε, εξαιτίας και της δράσης συγκεκριμένων μηχανισμών, συμμοριών, που καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με το φοιτητικό κίνημα. Και εσείς το ξέρετε πολύ καλά αυτό, γιατί, όλα αυτά τα χρόνια, δρούσαν είτε με την ανοχή είτε ακόμη και με τη στοργή των κυβερνήσεων και του κράτους, ενίοτε και με την καθοδήγησή τους, όποιο κόμμα από τα αμαρτωλά δίπολα που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια βρίσκονταν στον κυβερνητικό θώκο», ανέφερε εξάλλου.

«Όσο για την κυβέρνηση της ΝΔ, που τώρα “κλαψουρίζει” για τη δήθεν ακυβερνησία των δήμων, ξέρει πολύ καλά πως καμιά ακυβερνησία δεν πρόκειται να υπάρξει, γιατί στους μνημονιακούς νόμους – που όλοι τους ισχύουν στο ακέραιο – υπάρχουν όλες εκείνες οι δικλείδες ασφαλείας και είναι πολλές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα σκίζει τα ιμάτιά του, για το δήμαρχο-κεντρικό μοντέλο, αυτή την αναλογική την έφερε πάλι κουτσουρεμένη και κολοβή γιατί άφησε εκτός αναλογικής την εκλογή των δημάρχων και περιφερειαρχών», επισήμανε επίσης ο Δ. Κουτσούμπας.

 

Μοιράσου το άρθρο: