«Η καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης στην Ελλάδα είναι τρομακτική», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του Σύριζα, Δημήτρης Παπαδημούλης , στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» με τον Ανδρέα Παπασταματίου και την Έλενα Καραγιάννη που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας.

Αναφερόμενος στις περιπτώσεις Γραμματικάκη, πολλώ δε μάλλον της Siemens, o κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι αυτή η καθυστέρηση εμποδίζει σημαντικά την ανάπτυξη της χώρας ενώ η επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης είναι βασικός δημοκρατικός εκσυγχρονισμός που επιβάλλεται να γίνει άμεσα.

Σχετικά με τον αντίκτυπο της συζήτησης για το ελληνικό χρέος που έγινε πρόσφατα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο αντιπρόεδρος του οργάνου είπε ότι με πολλή προσπάθεια πετύχαμε να ασκούμε εποπτεία και δημόσιο έλεγχο για θέματα που μέχρι τώρα συζητιούνταν πίσω από κλειστές πόρτες. » Δεν είμαστε πια μόνοι και απομονωμένοι, το Brexit μάλλον μας ευνοεί, αλλά θα πρέπει να κάνουμε περισσότερα» πρόσθεσε ο κ. Παπαδημούλης.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: