Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος ΛΑΕ , μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, τη Φωνή της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ, για την πορεία της διαπραγμάτευσης και την απαίτηση των δανειστών για εκχώρηση ενός μέρους της ΔΕΗ σε «ανταγωνιστές της».

Ο κ Στρατούλης τόνισε ότι μετά από την συνάντηση που είχαν με τον κ. Σταθάκη, ο υπουργός είπε ότι θα «εκχωρηθεί το 40% των λιγνιτικών μονάδων», ενώ συμπλήρωσε ότι η ΛΑΕ δεν συμφωνεί με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. «H ΔΕΗ είναι η ενεργειακή ραχοκοκαλιά της οικονομίας και της κοινωνίας εάν πουληθεί με αυτό τον τρόπο είναι σαν να πουλάμε κομμάτι κομμάτι την Ελλάδα». Tόνισε δε ότι την Παρασκευή κλιμάκιο της ΛΑΕ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη «θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Πτολεμαΐδα».

Τέλος, ο Δημήτρης Στρατούλης, ενημέρωσε ότι η πώληση του ΟΛΘ θα συζητηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή της ΛΑΕ, Νίκου Χουντή. «γιατί πιστεύουμε ότι με τον τρόπο που εκχωρείται το λιμάνι έχει παραβιαστεί η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και οι Ευρωπαϊκοί κανονισμοί».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Μοιράσου το άρθρο: