«Η συγκρότηση της προανακριτικής επιτροπής, έτσι όπως χθες αποφασίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, αποτελούσε το μοναδικό θεσμικό βήμα που θα μπορούσε να γίνει από τη δική μας πλευρά, από την πλευρά του Κοινοβουλίου, έτσι ώστε ακριβώς να μην υπάρξει απολύτως καμία σκιά», στην υπόθεση της Novartis, δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η σκιά θα έμενε εφόσον η ελληνική κυβέρνηση ή αν θέλετε οι βουλευτές της συμπολίτευσης αποφάσιζαν να μην φέρουν τη δικογραφία στην Ολομέλεια της Βουλής και να μην κάνουν την πρόταση για την συγκρότηση της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, συμπλήρωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Αποκρούοντας τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για τις διαδικασίες, και ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση έδωσε αφορμή στην αντιπολίτευση να στέκεται σε διαδικαστικά θέματα με αποτέλεσμα να χαθεί η ουσία της υπόθεσης, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι δεν έχει χαθεί και τόνισε ότι «το γεγονός ότι η αντιπολίτευση επέμεινε στη διαδικασιολογία ήταν ίσως ένας τρόπος για να αποφύγει ακριβώς την ουσιαστική πολιτική συζήτηση για τα ζητήματα τα οποία θίγονται όλες αυτές τις μέρες με επίκεντρο το σκάνδαλο Novartis και τον τρόπο που το χειρίστηκαν οι κυβερνήσεις έως το 2015.

«Αυτό που είπαμε από την αρχή, ήταν ότι θα ακολουθήσουμε όλες τις θεσμικές διαδικασίες», είπε, τονίζοντας πως δεν καταλαβαίνει ποια είναι η θεσμική παρατυπία που καταλογίζει η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Αντιθέτως, «θεσμικά ατοπήματα είναι οι απειλές εναντίον μαρτύρων, οι μηνύσεις κατά δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, η προσπάθεια εκφοβισμού και άμεσης παρέμβασης στη Δικαιοσύνη και τίποτε από αυτά δεν έχει κάνει η κυβέρνηση… Όλα αφορούν την αντιπολίτευση και μάλιστα πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα που αρχίζουν να διεκδικούν ξανά ηγετικούς ρόλους», τόνισε.

Ερωτηθείς αν θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σενάριο» και πως «βασικός μας στόχος είναι, η έξοδος της χώρας από τη μνημονιακή επιτροπεία, πράγμα που φαίνεται να πηγαίνει αρκετά καλά με βάση τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας και των διεθνών σχέσεων της χώρας και επομένως το σύνολο της στρατηγικής μας καθορίζεται ακριβώς από τον μεταμνημονιακό ορίζοντα».

«Δεν έχουμε κανέναν λόγο να προχωρήσουμε σε εκλογές πριν από τη λήξη της 4ετίας» τόνισε.

Ως προς τα ελληνοτουρκικά, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος προανήγγειλε ότι την Παρασκευή στις Βρυξέλλες όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής, θα γίνουν πάρα πολλές συναντήσεις, και το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας θα βρεθεί στο επίκεντρο της ατζέντας, και του Έλληνα πρωθυπουργού, και του κ. Αναστασιάδη».

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: