Οι ενέργειες της Αθήνας είχαν ως γνώμονα την ασφάλεια των δύο αξιωματικών, διαβεβαιώνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος σημειώνει οτι οι επιπλέον προσπάθειες στο διπλωματικό επίπεδο είναι διαρκείς.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εκφράζει την ελπίδα της κυβέρνησης ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ στέλνει μήνυμα στην Τουρκία, λέγοντας ότι πρέπει να κατανοήσει ότι οι εντάσεις και η όξυνση δεν εξυπηρετούν κανέναν. Ταυτοχρόνως δεν αρνείται το σχολιασμό στο ότι το περιστατικό μπορεί και να εντάσσεται σε μια γενικότερη στρατηγική έντασης της άλλης πλευράς, ενώ χαρακτηρίζει, «πολλαπλώς προβληματική» την πρόταση για ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους.

Ο κ. Τζανακόπουλος, εξαπολύει επίθεση εναντίων του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και τα μέσα ενημέρωσης που τον στηρίζουν, γιατί «αντί να διατηρήσουν υπεύθυνη εθνική στάση, χορεύουν στο χορό των ακροδεξιών της ΝΔ αλλά και των εθνικιστικών κύκλων που υπάρχουν στην Τουρκία», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Πηγή: Α’Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: