Τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ολοκλήρωσε τον προεκλογικό του αγώνα στη Μακεδονία. Το πρόγραμμα του προέδρου της ΝΔ περιλάμβανε επισκέψεις στο Αιγίνιο Πιερίας, στη Βέροια Ημαθίας και στα Γιαννιτσά Πέλλας, ενώ ολοκλήρωσε την περιοδεία του με περίπατο στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με πολίτες. 

«Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα και ότι θα δώσει ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία την επόμενη μέρα να προχωρήσει τολμηρά μπροστά για το καλό της πατρίδας», δήλωσε για τις εκλογές της Κυριακής ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να πάρουν μαζικά μέρος στις εκλογές, τις οποίες χαρακτήρισε «εξαιρετικά κρίσιμες» και γι αυτό είπε «δεν δικαιολογείται καμιά χαλαρή ψήφος, καμιά αποχή».

Πρώτη μας προτεραιότητα είπε είναι να ενισχύσουμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους δινόταν στο τέλος του χρόνου. Ο ΣΥΡΙΖΑ το έδωσε 3 ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, για το 2019. Το 2020 πρόθεσή μας είναι να το διατηρήσουμε, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη του στον ΑΝΤ1.

Ξεκαθάρισε ότι για το 2019 πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος δεν υπάρχει. Θα επαναφέρει όμως συνολικά τον ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%. Οι μειώσεις των φορολογικών συντελεστών θα εφαρμοστούν από 1.1.2020

Ο πρόεδρος της ΝΔ  απέφυγε να προεξοφλήσει το εκλογικό αποτέλεσμα λέγοντας ότι θα ήταν αλαζονικό από μέρους του και τόνισε ότι την Κυριακή διακυβεύεται η ισχυρή εντολή και ποια κόμματα θα μπουν στη Βουλή. Ζήτησε ισχυρή εντολή ώστε να μπορέσει όπως είπε να διαπραγματευτεί με άλλους όρους στην Ευρώπη εκτιμώντας ότι καθώς η νέα πρόεδρος της Κομισιόν προέρχεται από το ΕΛΚ, η ΝΔ θα είναι ένα από τα ισχυρότερα κόμματα στο ΕΛΚ και η γνώμη της θα μετρήσει για τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών.

Σε ό,τι αφορά την φορολογία παραδέχτηκε ότι η προκαταβολή φόρου δεν είναι αρεστή σε κανένα και αναγνώρισε τον παραλογισμό του συστήματος. Ωστόσο εντόπισε ότι το ζήτημα είναι ταμειακό.

Όσο καταφέρουμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στο έλεγχο της φοροδιαφυγής, τόσο λιγότερο θα καταφεύγουμε σε κριτήρια θεωρητικού υπολογισμού του εισοδήματος, γιατί αυτό είναι το τεκμαρτό, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο ίδιος όπως είπε προσβλέπει σε ένα κράτος που θα μπορεί να εξυπηρετεί τον πολίτη πρωτίστως ψηφιακά και τόνισε ότι η μεγάλη πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων είναι άξιοι άνθρωποι.

Ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε ότι το σκοπιανό δεν λύθηκε μόνο επειδή ο κ. Τσίπρας ήθελε να το λύσει, αλλά μπήκε στα πλαίσια μιας γενικότερης συζήτησης με τους εταίρους μας και μάλιστα κάλεσε την κυβέρνηση «να βγει να το διαψεύσει».

Χαρακτήρισε «μεγάλα λαγωνικά» αυτούς που βγάλανε μια επιστολή που είχε δημοσιευθεί το 2005 και πρόσθεσε: Η ιστορία έγραψε ότι το 2008 σε μια σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ ο Κώστας Καραμανλής είπε «όχι». Αυτό έγραψε η ιστορία. Έγραψε επίσης ότι ο κ. Τσίπρας είπε «ναι» εκεί που οι άλλοι είπαν «όχι». Και είπε «ναι» και στο όνομα και στην εθνότητα και στη γλώσσα.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπέγραφε ο ίδιος τέτοια συμφωνία που θα εκχωρούσε μακεδονική γλώσσα και μακεδονική ταυτότητα και δεσμεύτηκε ότι θα επιχειρήσει να διορθώσει τα κακώς κείμενα των επιπτώσεων της συμφωνίας. Υπενθύμισε ότι προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις να τη σταματήσει στη Βουλή και ότι τότε επισήμανε πως αν κυρωθεί δεν αλλάζει.

Ο κ. Μητσοτάκης  δήλωσε ότι ένας πολιτικός αρχηγός, ένας υποψήφιος πρωθυπουργός, το μέγιστο πολιτικό κεφάλαιο το έχει την Κυριακή το βράδυ. Θα το χρησιμοποιήσω, είπε, για επενδύσεις γρήγορης απόδοσης. Έχω όμως σχέδιο 4ετίας. Η ισχυρή εντολή θα μας δώσει τη δυνατότητα να ξεδιπλώσουμε το σχέδιό μας. Έχουμε κάνει πάρα πολύ μεγάλη προετοιμασία. Έχω έτοιμη την κυβέρνηση, κάποιοι το γνωρίζουν. Η κυβέρνηση θα ορκιστεί την Τρίτη, ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Το πρώτο νομοσχέδιο θα αφορά την οργάνωση του κράτους, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Τον ρόλο των γενικών γραμματέων, τη δημιουργία ισχυρής ανεξάρτητης αρχής καταπολέμησης της διαφθοράς, τον καθορισμό του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων, την κατάργηση του ασύλου και διορθώσεις στον ποινικό κώδικα, εξήγησε.

Σχετικά με τους «μπαχαλάκηδες» ο κ. Μητσοτάκης, υπογράμμισε: τα γκρουπούσκουλα αυτά να γνωρίζουν ότι από τις 8 Ιουλίου θα έχουν άλλη αντιμετώπιση. Δεν θα κάνω καμία έκπτωση. Νομίζετε ότι τα νέα παιδιά που αγωνίστηκαν, τα ίδια και οι γονείς τους, έδωσαν πανελλήνιες, μάτωσαν και μπήκαν στο πανεπιστήμιο, νομίζετε έχουν διάθεση να βλέπουν μπαχαλάκηδες; Επί Παπανδρέου είχε γίνει μεγάλη παρέμβαση νομίζω στην Νομική. Μετά δεν έγινε κατάληψη για μεγάλο χρόνο. Θα συνεργαστούμε με τα πανεπιστήμια ώστε να βρούμε τον τρόπο να υπάρχει ειδική είσοδος σε ορισμένους χώρους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: