Με τη λέξη «απόσταση» προσδιόρισε το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος τόσο το μεταναστευτικό όσο και τις προκλήσεις της Άγκυρας σε Κύπρο και Αιγαίο.

Ο Νίκος Δένδιας σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον Real fm και με αφορμή την επίσκεψη, που θα πραγματοποιήσει την Τρίτη στα Σκόπια, εκτιμά επίσης, ότι η προσέγγιση της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο είναι προς το συμφέρον Ελλάδας και Ευρώπης.

Για το μεταναστευτικό  ο κ. Δένδιας  τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει συμμαχία των υπεύθυνων Ευρωπαίων και η Αθήνα κινείται σε αυτή την κατεύθυνση, ενώ αναφερόμενος στην αλληλεγγύη άφησε αιχμές και για την στάση ευρωπαϊκών χωρών κάνοντας ειδική αναφορά  σε χώρες που προσφέρουν τεχνογνωσία για κατασκευή αεροπλανοφόρων και υποβρυχίων  στην Τουρκία.

Ο υπουργός Εξωτερικών προέταξε την ανάγκη πανευρωπαϊκής απάντησης στο μεταναστευτικό-προσφυγικό, με αλλαγή του κανονισμού του Δουβλίνου ΙΙ. Τόνισε συγκεκριμένα πως πρέπει να αλλάξει το Δουβλίνο ΙΙ, να πάμε σε μια νέα διαδικασία, συμφωνημένη, ενιαία διαδικασία ασύλου και σε μια συμφωνημένη τακτική προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Νίκος Σταυρουλάκης

Μοιράσου το άρθρο: