Ένα… ταξίδι στο μέλλον για μαθητές διοργανώνεται στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου, στο πλαίσιο του φετινού Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Στην ενδιαφέρουσα εκδήλωση καινοτομίας, που τελεί υπό την αιγίδα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, συμμετέχουν πάνω από 2.000 μαθητές από όλη την χώρα.

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 2.000 μαθητών και 454 ομάδων από όλη την Ελλάδα διεξάγεται ο μεγάλος Τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019.

Διοργανώνεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE, υπό την αιγίδα του ΠτΔ.

Ο διαγωνισμός φορά μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ξεκίνησε τον Οκτώβριο με την ανακοίνωση των θεμάτων, συνεχίστηκε με πέντε μήνες εντατικής δουλειάς, κορυφώθηκε με τους 13 προκριματικούς διαγωνισμούς και οδεύει, πλέον, στην ολοκλήρωσή του με τον Τελικό.

Οι μαθητές του νηπιαγωγείου δοκιμάζουν τις ικανότητές τους στην κατηγορία «Μια βόλτα στην πόλη μου» και τα παιδιά Δημοτικού στις κατηγορίες: «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά στην ανάπτυξη των νησιών», «Ποδόσφαιρο 2×2» και «Εποικισμός στον Άρη».

Το γυμνάσιο θα παρουσιάσει ρομποτικές κατασκευές με θέμα «Οι δρόμοι του κρασιού στη Βόρεια Ελλάδα» και «Πρωτέας», ενώ οι μαθητές Λυκείου «SmartCities».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Κ. Αντωνιάδη

Μοιράσου το άρθρο: