«Αναποτελεσματικές κινήσεις εντυπωσιασμού για το ακροδεξιό της ακροατήριο» καταλόγισε στην κυβέρνηση η αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή την προαναγγελία του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη για διακοπή εντός του Μαρτίου της παροχής επιδομάτων και φιλοξενίας στους πρόσφυγες που έχουν πάρει άσυλο.

«Με τροπολογία που ψηφίστηκε χθες, διακόπτει η χώρα μας εντός 30 ημερών και την παροχή φιλοξενίας και την παροχή επιδομάτων για όσους παίρνουν άσυλο. Από εκεί και πέρα, έχουν την υποχρέωση να δουλέψουν για τα προς το ζην. Αυτό κάνει τη χώρα μας λιγότερο θελκτικό προορισμό για τις μεταναστευτικές ροές. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ ζήτησαν να τους κρατάμε μέσα στις δομές. Αυτό οδηγεί σε μια λογική πολλών δομών. Εμείς δε το θέλουμε. Θέλουμε λίγες, κλειστές και καλά φυλασσόμενες δομές», υποστήριξε ο κ. Μηταράκης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση παραμένει «πιστή στις ιδεοληψίες της».

Πρόκειται για επιδόματα που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς χρηματοδοτούνται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και την Ε.Ε., αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας παράλληλα ότι «η σκληρή και άδικη αυτή επιλογή δυναμιτίζει την κοινωνική συνοχή σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή».

Κατηγορεί τη ΝΔ ότι «έντρομη μπροστά στην αδυναμία της να διαχειριστεί το προσφυγικό, προσπαθεί σπασμωδικά να ικανοποιήσει το ακροδεξιό της ακροατήριο» και καλεί τους Κ. Μητσοτάκη και Ν. Μηταράκη «να αφήσουν τις αναποτελεσματικές κινήσεις εντυπωσιασμού και να εστιάσουν στην ουσία: την ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών μας, τη διεθνοποίηση του ζητήματος και την προώθηση πολιτικών ένταξης των προσφύγων που βρίσκονται νόμιμα στη χώρα μας».

Πηγη ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: