Δυσφορία επικρατεί στη ΝΔ για τα όσα είπε σχετικά με την αριστερά ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έκανε λόγο για διαστρέβλωση των δηλώσεών του. Ήταν λάθος, είπε ο εκπρόσωπος του κόμματος, τονίζοντας πως η επίσημη θέση εκφράζεται μόνο από τον πρόεδρο. Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να διαγράψει τις διαχωριστικές γραμμές αριστεράς – δεξιάς, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σπεύδει να τις ξαναχαράξει, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Επέμεινε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης στην βουλή στις απόψεις που είχε εκφράσει στη Χίο: «Είπα ότι σε μια σειρά ανατολικών χωρών ισχύει αυτή η πρακτικά δεν είπα να φυλακίζονται»
Δημήτρης Βέτας(ΣΥΡΙΖΑ): Αυτή είναι η Δεξιά. Η ΝΔ ε΄λιναι ο Γεωργιάδης, δρα κατ’ εντολή του κ. Μητσοτάκη

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος καυτηρίασε τις δηλώσεις του κ.Γεωργιάδη λέγοντας ότι «ήταν μια λάθος δήλωση» αλλά ταυτόχρονα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιδιώκει την δημιουργία πολωτικού κλίματος

Κύκλοι της κυβέρνησης πάντως επιτέθηκαν στην ΝΔ επισημαίνοντας ότι: «Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να διαγράψει τις διαχωριστικές γραμμές αριστεράς – δεξιάς (πιστεύοντας ότι αυτό θα τον βοηθήσει στις μεταγραφές στελεχών από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι), ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Γεωργιάδης σπεύδει να τις ξαναχαράξει, τοποθετώντας τις, μάλιστα, εκεί που τις έθετε η χούντα και ο Γεωργαλάς».

Οι δηλώσεις του Αδωνη Γεωργιάδη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ που μίλησε για αντικομμουνιστικό παραλήρημα. Ο Χρήστος Κατσώτης είπε ότι η ηγεσία της ΝΔ έχει μεγάλη ευθύνη.

Για εμφυλιοπολεμικού τύπου, ξαναζεσταμένη, αντικομουνιστική ρητορεία μιλάει το ΠΑΣΟΚ και επισημαίνει ότι είναι το κόμμα που επέβαλε την εθνική συμφιλίωση.

Μοιράσου το άρθρο: