Υπάρχουν ιεράρχες οι οποίοι δίνουν ένα κάκιστο παράδειγμα με εκδηλώσεις μίσους. Αν η θρησκεία και ο Χριστιανισμός βάζουν την αγάπη στο κέντρο της, αυτού του είδους οι επιθέσεις σε μειονότητες και η ακραία ρητορική πηγαίνει ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Δουζίνας, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Αμβρόσιου τις προηγούμενες μέρες.

Σε ό,τι αφορά τη Σύνοδο της Βάρνας για τα ευρωτουρκικά ο κος Δουζίνας είπε ότι ήταν σαφές και αυστηρό το μήνυμα που έδωσε η ΕΕ στην Τουρκία. Έχει σχέση, πρόσθεσε, με την αναβάθμιση της διεθνούς σχέσης της Ελλάδας, η οποία φάνηκε και στις διαπραγματεύσεις στο Συμβούλιο Κορυφής πριν από 3 μέρες, αλλά και από μια γενικότερη αποδοκιμασία της Τουρκίας, της πολιτικής Ερντογάν από την ΕΕ και τον δυτικό κόσμο. Ο Ερντογάν έχει πετύχει να αποξενώσει την χώρα του και υπάρχει μια αναντιστοιχία μεταξύ της δύναμης του Ερντογάν και της ρητορικής του, επεσήμανε.

Αναφερόμενος στην Προανακριτική και την κατάθεση Βενιζέλου για τη Novartis ο κος Δουζίνας σημείωσε ότι είπε στον κο Βενιζέλο ότι δεν έπρεπε να είναι μαζί με τους υπόλοιπους στην Προανακριτική. Έχουμε 7.000 σελίδες αποδεικτικό υλικό στην δικογραφία, το Σύνταγμα λέει ότι όταν πηγαίνει μια δικογραφία στη Βουλή, ή ξεκινά η διαδικασία με την Επιτροπή, ή θεωρεί αβάσιμη την δικογραφία, ή την βάζει στο αρχείο, πρόσθεσε. Ο κος Βενιζέλος είπε ότι θεωρεί ότι δεν είναι αβάσιμη η δικογραφία, επεσήμανε ο κος Δουζίνας. Υπήρχε και μια τρίτη εκδοχή κατά τον κο Βενιζέλο που δεν την λέει το Σύνταγμα, η αδράνεια. Δηλαδή ήρθε ο φάκελος και να μην κάνει τίποτα η Βουλή, ούτε να τον κρίνει αβάσιμο, ούτε να ξεκινήσει η διαδικασία, συμπλήρωσε. Η αδράνεια είναι αυτή που έχει οδηγήσει σε πάρα πολλές υποθέσεις να μην γίνει τίποτα και να έχει δημιουργηθεί αυτό το κλίμα για σκάνδαλα που τα ακούμε και ποτέ δεν εξιχνιάζονται, τόνισε ο κος Δουζίνας.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Μοιράσου το άρθρο: