Η εκπρόσωπος του Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Εφη Αχτσιόγλου μίλησε στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ1 για το χρονικό του ναυαγίου του debate των πολιτικών αρχηγών επιρρίπτοντας ευθύνες στα κόμματα «που όπως φαίνεται δεν θέλουν να γίνει μια ανοιχτή προγραμματική αντιπαράθεση». Παράλληλα, επέμεινε στην ανάγκη διεξαγωγής μιας τηλεμαχίας μεταξύ Αλ. Τσίπρα και Κ. Μητσοτάκη διότι για την επόμενη μέρα μετά την 7η Ιουλίου τίθεται «ένα σαφές δίλλημα, ανάμεσα σε δυο ανταγωνιστικά σχέδια, τα οποία δεν θα έχουν οι πολίτες την ευκαιρία να τα δουν με ένα ξεκάθαρο τρόπο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε διαθέσιμος από την πρώτη στιγμή να ακυρώσει οποιεσδήποτε υποχρεώσεις  ενόψει των εκλογών, ενώ και ο Πρωθυπουργός μπροστά στη διαφαινόμενο αδιέξοδο προθυμοποιήθηκε να έρθει κατευθείαν από το αεροδρόμιο στο στούντιο την 1η Ιουλίου προκειμένου να μην χαθεί αυτή η σημαντική τηλεμαχία. Ακόμη και σε αυτό τα κόμματα πρόβαλαν προσκόμματα. Τα κόμματα επικαλούμενα τις υποχρεώσεις σε περιοδείες δεν θέλουν να γίνει ένας ανοιχτός πολιτικός διάλογος μια ανοιχτή προγραμματική αντιπαράθεση, είπε η κ. Αχτσιόγλου.

Αναφέρθηκε επίσης στην «κάθετη άρνηση», όπως τη χαρακτήρισε, της ΝΔ σε ό, τι αφορά τη διεξαγωγή debate μεταξύ Αλ. Τσίπρα και Κ. Μητσοτάκη υπενθυμίζοντας ότι ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε πει ότι είναι διατεθειμένος να βρίσκεται σε debate κάθε μέρα, εφόσον προκηρυχθούν εκλογές, αυτό «απεδείχθη εντελώς ψευδές».

Όπως είπε η κ. Αχτσιόγλου, η ΝΔ δεν θέλει να εκτεθούν πτυχές του προγράμματός της στον λαό, οι οποίες θα έκαναν λιγότερο δημοφιλές το πρόγραμμά της.

το αποτέλεσμα των εκλογών, είπε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να είναι πρώτο κόμμα. «Εμείς δουλεύουμε μόνο μ΄αυτό το σενάριο και μόνο μ΄αυτόν τον σκοπό» είπε και πρόσθεσε ότι η μάχη είναι δύσκολη, αλλά στις εθνικές εκλογές, όπως σημείωσε, ο κόσμος ψηφίζει με διαφορετική αίσθηση του διακυβεύματος.

«Είναι μία ανοικτή μάχη, που μπορεί να κερδηθεί. Δύσκολη, αλλά ανοικτή» τόνισε και πρόσθεσε ότι πρόκειται για δύο αντιπαρατιθέμενα προγράμματα.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε η κ. Αχτσιόγλου, αφορά την ανάπτυξη για όλους με ισχυρό κοινωνικό κράτος, με ίσες ευκαιρίες και 500.000 νέες θέσεις εργασίας με αυξημένους μισθούς και δικαιώματα, κανόνες για όλους και στοχευμένη φορολογία για την ελάφρυνση των μεσαίων στρωμάτων, και από την άλλη, το πρόγραμμα της ΝΔ αναφέρεται σε οριζόντια φορολογία, χωρίς να λέει από πού θα μειωθούν οι δαπάνες, αλλά και επιμονή στην αναλογία 1 προς 5 στο Δημόσιο.

Τέλος, η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι η ΝΔ δεν έχει κάνει στοιχειώδη αυτοκριτική που παρέδωσε τη χώρα με έλλειμμα 13% με αποτέλεσμα να την οδηγήσει σε «κατάσταση περιορισμένης κυριαρχίας» και στη «μεγαλύτερη ανατροπή που έχει ζήσει στη σύγχρονη ιστορία».

Πηγή ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: