Η ζωή και το έργο του Φιντέλ Κάστρο, και η παρακαταθήκη που άφησε στην Κούβα και το λαό της, ήταν το θέμα εκδήλωσης, στην οποία παρέστη, μεταξύ άλλων και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ. Η εκδήλωση έγινε για τα 3 χρόνια απο τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο.

Την έντονη διαμαρτυρία για το «εγκληματικό εμπάργκο ενάντια στο λαό της Κούβας από τον βορειοαμερικάνικο ιμπεριαλισμό που συνεχίζεται για πάρα πολλά χρόνια», αλλά και την «αλληλεγγύη σε έναν ηρωικό λαό που αγωνίζεται με νύχια και με δόντια για να υπερασπιστεί την πατρίδα του» εξέφρασε στην εκδήλωση ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε δήλωσή της η Ζελμίς Μαρία Ντομίνγκεζ, (Zelmys Maria Dominquez) πρέσβειρα της Κούβας στην Ελλάδα τόνισε ότι «το πιο σημαντικό είναι ότι ο Φιντέλ συνεχίζει να είναι ζωντανός στην καθημερινή μας ζωή, σε κάθε έργο της Κουβανικής Επανάστασης. Ο κουβανικός λαός συνεχίζει να αντιστέκεται ενάντια στο εγκληματικό οικονομικό, χρηματοπιστωτικό και εμπορικό αποκλεισμό, αντιστέκεται εδώ και 60 χρόνια. Ποτέ δεν θα μπορέσουν να μπλοκάρουν την ελπίδα μας και τη φιλία που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στον λαό της Κούβας και της Ελλάδας».

Η πρέσβειρα της Κούβας ευχαρίστησε επίσης τον καθηγητή Σύγχρονης Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Γιώργο Μαργαρίτη, για την συνεισφορά του στην εκδήλωση.

Ρεπορτάζ:Κώστας Σκουλάς
Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: