Κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα εθνικά θέματα ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πηγές του κόμματος τονίζουν ότι αναμένουν μια ολοκληρωμένη ενημέρωση, κατά τη συνάντηση στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι τα μηνύματα από την ελληνική κυβέρνηση προδίδουν «αιφνιδιασμό και έλλειψη σοβαρότητας».

Χαρακτηρίζουν παράλληλα, ανησυχητικό το γεγονός ότι λίγες ώρες πριν την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, η Τουρκία ανακοίνωσε γεωτρήσεις στην δήθεν «περιοχή θαλάσσιας δικαιοδοσίας της Τουρκίας και σε άλλες περιοχές». Σύμφωνα με ην ίδια ανακοίνωση η κυβέρνηση καλείται να εργαστεί για ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά προσώπων και εταιρειών που προβαίνουν σε παράνομες ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ αλλά και για επέκταση των κυρώσεων. Να ζητήσει άμεση σύγκληση της Συνόδου των Ευρωπαϊκών χωρών, να εξαντλήσει τις πιέσεις προς τις ΗΠΑ για πιο δυναμική στάση απέναντι στην Τουρκία και να ενισχύσει τις επαφές με όλες τις πλευρές στη Λιβύη και να εντείνει τις συνομιλίες με την Αίγυπτο για οριοθέτηση ΑΟΖ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος υποστήριξε ότι η Ελληνική πλκευρά θα πρέπει να απαντήσει δυναμικά εάν κινηθούν τα τουρκικά πλοία εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας ακόμα και με βύθιση πλοίου.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης
Σχετική είδηση: Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης (video)

Μοιράσου το άρθρο: