«Οι αιτιάσεις που ακούγονται  αποτελούν κατ εξοχήν fake news», διευκρίνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών., τονίζοντας ότι «στα δημόσια σχολεία τα τμήματα με αριθμό μαθητών 26-30 είναι στο 3% του συνόλου». Ταυτόχρονα ανακοίνωσε την εξασφάλιση δωρεάν δεδομένων (data) για χρήση στις πλατφόρμες  για την τηλεκπαίδευση και ανέφερε ότι η κυβέρνηση ενισχύει τα σχολεία με πάνω από 20.000 φορητές συσκευές οι οποίες διατίθενται ήδη, σε αυτούς που τις έχουν ανάγκη. Αναμένονται άλλες περίπου 50.000 συσκευές μέσω ΕΣΠΑ. «Υπάρχει η δυνατότητα να συνδεθεί κανείς στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης ακόμη και τηλεφωνικά, με απλή τηλεφωνική κλήση με αστική χρέωση», δήλωσε η Αριστοτελία Πελώνη.

Από την κρίσιμη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ξεκίνησε η ενημέρωση καθώς στις Βρυξέλλες ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και στη συνέχεια  με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Τόνισε επίσης ότι «το κείμενο των συμπερασμάτων του Συμβουλίου που αφορά τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο δεν έχει δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα για λόγους εμπιστευτικότητας και θα συζητηθεί απόψε από τους ηγέτες στο δείπνο».

Όπως είπε η κ. Πελώνη «θυμίζω ότι στην πρόσκλησή του προς τους ευρωπαίους ηγέτες ο πρόεδρος του Συμβουλίου ο κ. Μισέλ υπογράμμισε αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι για την υπεράσπιση των νομίμων συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών.

Επιστολή του πρωθυπουργού στον Νίκο Αναστασιάδη

Με αφορμή την σημερινή 60ή επέτειο Ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός απηύθυνε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη.

«Είμαστε πάντα έτοιμοι να συνδράμουμε στον στόχο επανεκκίνησης των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών», επισημαίνει ο πρωθυπουργός.

H κυρία Πελώνη υπενθύμισε στη συνέχεια την αποτίμηση της επίσκεψης Πομπέο και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση εκτιμά ως εξαιρετικά θετικά τα αποτελέσματα των συζητήσεων που «αναδεικνύουν τον ηγετικό ρόλο της χώρα μας στα Βαλκάνια και την στρατηγική σημασία της στην Ανατολική Μεσόγειο».

 «Η Κυβέρνηση συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις»

Ένα ακόμη σημαντικό μήνυμα από την χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου αφορά στην απόφαση της Κυβέρνησης να συνεχίσει με εντατικούς ρυθμούς τις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε με το κυβερνητικό της πρόγραμμα, ανέφερε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος. ‘Οπως είπε ανάμεσα στα άλλα, συζητήθηκαν:

Η ολοκλήρωση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για άτομα με αναπηρία η εκπόνηση του οποίου αποτελούσε προγραμματική δέσμευση και προτεραιότητα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Το νομοσχέδιο που αφορά στην Επαγγελματική Εκπαίδευση, Κατάρτιση & Δια Βίου Μάθηση με κεντρική στόχευση να καταστεί η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση συνειδητή επιλογή και εργαλείο αναπτυξιακής πολιτικής και όχι λύση ανάγκης για τους πιο αδύναμους.

Και τρίτον το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση και μεταρρύθμιση της Πρόνοιας.

Κορονοϊός: «Αυξημένα κρούσματα, τα οποία παρουσιάζουν σταθεροποίηση»

«Η Ολλανδία είχε χθες 3.249 νέα κρούσματα και 13 θανάτους, το Βέλγιο 1.762 κρούσματα και 13 θανάτους, η Πορτογαλία 825 κρούσματα και 8 θανάτους, ενώ η Ελλάδα 354 κρούσματα και 3 θανάτους. Ωστόσο, η καλύτερη επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα δεν πρέπει να οδηγεί σε εφησυχασμό. Απαιτείται διαρκής και αυξημένη επαγρύπνηση. Μπορούμε και οφείλουμε να συμπράξουμε όλοι μαζί σε προσπάθεια για τη βελτίωσή της» ανέφερε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Επειδή υπάρχουν ακόμη σχολεία στα οποία συνεχίζονται οι καταλήψεις» αποφασίστηκε:

Πρώτον ότι όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων να καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων. Και δεύτερον ότι από σήμερα στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

«Οι αιτιάσεις που ακούγονται  αποτελούν κατ εξοχήν fake news»

«Στα δημόσια σχολεία τα τμήματα με αριθμό μαθητών 26-30 είναι στο 3% του συνόλου των τμημάτων στη χώρα.  Φέτος έχουμε την καλύτερη στελέχωση των σχολείων μας σε σχέση με όλες τις τελευταίες χρονιές, και αυτό παρά τις αντίξοες συνθήκες εξαιτίας του κορονοϊού. Έχουν προσληφθεί, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου 32.291 αναπληρωτές ενώ το 2019 στο ίδιο διάστημα είχαν προσληφθεί 24.505 και το 2018 μόνο 19.524. Δεν έχουμε λοιπόν λιγότερους, αλλά περισσότερους κατά 8 χιλιάδες. Έγιναν επίσης 4.485 μόνιμοι διορισμoί εκπαιδευτικών. Ενώ σύντομα θα ακολουθήσει και Τρίτη φάση προσλήψεων», είπε η κ. Πελώνη.

Μοιράσου το άρθρο: