Μήνυμα αισιοδοξίας και εθνικής αυτοπεποίθησης έστειλαν από το ναύσταθμο της Σαλαμίνας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο υπουργός Εθνικής’Αμυνας, κατά την τελετή ονοματοδοσίας και ένταξής στο Πολεμικό Ναυτικό του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης «Ηρακλής».

«Με τη βεβαιότητα ότι το νέο πλοίο θα συμβάλλει στην αποτελεσματική προστασία των θαλασσίων συνόρων μας και της ειρήνης στην περιοχή εύχομαι να είναι καλοτάξιδο. Το σκάφος εντάσσεται στο πολεμικό ναυτικό σε περίοδο υψηλών προκλήσεων όπου η ενίσχυση του στόλου είναι ιδιαίτερα σημαντική», ανέφερε στο μήνυμά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Το Πολεμικό Ναυτικό εγγυάται την κυριαρχία μας στο Αιγαίο», επεσήμανε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και επανέλαβε ότι προτεραιότητα είναι η προστασία των θαλάσσιων συνόρων και η ειρήνη στην περιοχή.

Ο «Ηρακλής» είναι το δεύτερο πλοίο Γενικής Υποστήριξης που δωρίζει στο Πολεμικό Ναυτικό η οικογένεια Λασκαρίδη, μετά το «Άτλας Ι», που παραδώθηκε στο Π.Ν. τον Δεκέμβριο του 2019.

Το νέο πλοίο, το οποίο θα αναβαθμίσει σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες και την υποστήριξη των αποστολών του Πολεμικού Ναυτικού, είναι μήκους 85 μέτρων και εκτοπίσματος 4.500 τόνων, κατασκευής 2002. Διαθέτει 2 προωστήριες μηχανές ισχύος 9.600 ίππων, 2 αξονικές γεννήτριες, 4 εγκάρσιους προωθητήρες, (2 πλώρα και 2 πρύμα) επιπλέον των 2 κύριων ελίκων των κύριων μηχανών. Έχει μέγιστη ταχύτητα 15 κόμβων και διαθέτει μεγάλη μεταφορική ικανότητα στο ανοικτό του κατάστρωμα άνω των 2.600 τόνων.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Δημήτρης Θωμάς

Μοιράσου το άρθρο: