ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛ. ΒΛΑΧΟΣ

Σαφές μήνυμα στους εργοδότες ότι πρέπει να τηρούν απαρέγκλιτα την εργατική νομοθεσία έστειλε ο νέος υπουργός Εργασίας. Ο Γιάννης Βρούτσης, λίγο αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, έδωσε εντολή για μπαράζ ελέγχων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στις τουριστικές περιοχές.

Επιβράβευση των συνεπών εργοδοτών

Εντατικοποίηση των ελέγχων, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές, προαναγγέλλει ο νέος υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος είχε την πρώτη του συνάντηση με τους επιθεωρητές του ΣΕΠΕ.

«Να ξεχυθούν σε όλη την επικράτεια για ελέγχους, έλεγχοι που χαλάρωσαν το τελευταίο διάστημα, έλεγχοι που είναι αναγκαίοι για τήρηση της νομιμότητας για προστασία των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους για διασφάλιση εσόδων ασφαλιστικών ταμείων και διασφάλιση των συνεπών υγειών επιχειρήσεων», σημείωσε ο κ. Βρούτσης.

Παράλληλα, έρχεται και η επιβράβευση των σωστών και συνεπών εργοδοτών.

Μαζί με την τήρηση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας και την περιφρούρηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, θα προχωρήσει γρήγορα και η εφαρμογή του λευκού μητρώου επιχειρήσεων, προκειμένου να δίνονται στους συνεπείς εργοδότες κίνητρα επιβράβευσης, όπως η μείωση των εργοδοτικών εισφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΣΕΠΕ, από 1η Μαΐου έως 15 Ιουνίου έγιναν 1.840 έλεγχοι. Τα πρόστιμα έφτασαν τα 2 εκατ. ευρώ.

Ρεπορτάζ: Κ. Γράβου
Πηγή: ΕΡΤ1

Σχετική είδηση: Γ. Βρούτσης: Έλεγχοι στην αγορά εργασίας – Προστασία των εργαζόμενων (video)

Μοιράσου το άρθρο: