Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, όπου το πρωί ξεναγήθηκε στο σταθμό «Βενιζέλου», τον κεντρικό σταθμό του μετρό της συμπρωτεύουσας, από τον πρόεδρο της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε» Νίκο Ταχιάο. Ο υπουργός είδε τις εργασίες απομάκρυνσης της επίχωσης, που βρίσκονται σε εξέλιξη και παρακολούθησε βίντεο που απεικονίζει όλη τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί και το αποτέλεσμα.

Ο υπουργός σε δηλώσεις του τόνισε ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα για το Μετρό Θεσσαλονίκης και τον Απρίλιο του 2023 θα λειτουργήσει ολόκληρο και όχι κολοβό, όπως είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε ότι και η αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη γίνεται γι’ αυτόν τον λόγο, «για να σηματοδοτήσουμε ότι κάτι αλλάζει σε αυτή την πόλη».


Ο κ. Καραμανλής κατά την ξενάγησή του κατέβηκε για πρώτη φορά σήμερα στον σταθμό «Βενιζέλου», όπου διαπίστωσε ότι έχει ξεκινήσει η απομάκρυνση της επίχωσης και τόνισε πως αυτό σημαίνει ότι θα εφαρμοστεί η λύση «και Μετρό και αρχαία», με την απομάκρυνση και επανατοποθέτηση αρχαιοτήτων. Όπως είπε, ο ίδιος τον Οκτώβριο του 2019 δεν ήταν δυνατό να κατέβει, σήμερα έγινε δυνατό και σημείωσε πως αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι «πριν από λίγους μήνες δεν μπορούσαμε ούτε εγώ, ούτε εσείς να κατέβουμε κάτω και να δούμε τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί».
Τον υπουργό συνόδευαν οι γενικοί γραμματείς Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» Νίκος Κουρέτας.

Πριν από την επίσκεψη στον σταθμό Βενιζέλου έγινε ενημερωτική σύσκεψη στα γραφεία της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο κ. Καραμανλής ξεναγήθηκε και στον σταθμό «Νομαρχία».

Το απόγευμα, ο κ. Καραμανλής είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα στο Δημαρχείο, όπου υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στον ΟΑΣΘ και το Δήμο Θεσσαλονίκης για την παραχώρηση 50 αστικών λεωφορείων.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: