Eπαφές του Α. Γεωργιάδη με δημάρχους για το Ελληνικό

Συνεχίστηκαν και την Πέμπτη 11/7 οι συζητήσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, με δημάρχους για την επιτάχυνση της επένδυσης στο Ελληνικό.

Ο υπουργός συναντήθηκε σήμερα με τον δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου, και με τον δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, στο πλαίσιο των επαφών του.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Συναντήθηκα σήμερα με τους δημάρχους της Γλυφάδας και του Αλίμου, σε συνέχεια της χθεσινής μου συνάντησης με τον δήμαρχο του Ελληνικού, για να ενημερωθώ σφαιρικά για τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών σε σχέση με τη μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό. Κοινή βούληση όλων είναι να την κάνουμε να προχωρήσει στα αλήθεια και να δούμε την Αττική να αλλάζει και να βελτιώνεται η ζωή των πολιτών και κυρίως των πολιτών των όμορων δήμων».

Από την πλευρά τους, οι κ.κ. Παπανικολάου και Κονδύλης ανέφεραν:

Γ. Παπανικολάου: «Ευχαριστούμε τον υπουργό για την πολύ εποικοδομητική συνάντηση. Η ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής και όλων των δήμων που συνορεύουν με την επένδυση στο Ελληνικό, είναι προτεραιότητα για όλους μας».

Αν. Κονδύλης: «Η επένδυση στον μητροπολιτικό πόλο Ελληνικού-Αγίου Κοσμά είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τη χώρα και για τις πόλεις μας που πρέπει να το κερδίσουμε. Το μεγάλο αυτό στοίχημα έχει πάρα πολλές παραμέτρους και πάρα πολλά ζητήματα τα οποία από κοινού με την Πολιτεία, με τον υπουργό και κάθε άλλο εμπλεκόμενο φορέα αισιοδοξούμε ότι θα μπορέσουμε να τα διευθετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να υπάρχουν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για την εθνική οικονομία, για τις πόλεις μας και για την ίδια την επένδυση».

Eπαφές του Α. Γεωργιάδη με δημάρχους για το ΕλληνικόΣυνάντηση του Άδ. Γεωργιάδη ήταν με το Σύνδεσμο Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος

Η γνώση και οι συμβουλές των ανθρώπων της αγοράς είναι απολύτως απαραίτητες για να λάβουμε τις σωστές πολιτικές αποφάσεις, επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΣΜΑ (Σύνδεσμος Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος), Γιώργο Ραουνά και μέλη του συνδέσμου. Στη συνάντηση παρέστη και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Τσακίρης.

«Ζήτησα η πρώτη μου θεσμική συνάντηση να είναι με τον ΣΕΣΜΑ, διότι θεωρώ ότι για την επίτευξη του εθνικού στόχου της ανόδου της ελληνικής οικονομίας, η εμπειρία, η γνώση και οι συμβουλές των ανθρώπων της αγοράς θα είναι απολύτως απαραίτητες για να λάβουμε τις σωστές πολιτικές αποφάσεις, όσο γίνεται περισσότερο γρήγορα», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, και προσέθεσε: «Ο χρόνος είναι χρήμα και θα τρέξουμε όσο μπορούμε περισσότερο».

Από την πλευρά του, ο κ. Ραουνάς ανέφερε: «Εμείς θα θέλαμε ως Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΣΜΑ να ευχαριστήσουμε τον υπουργό για την ευκαιρία που μας έδωσε να συναντηθούμε. Είναι η πρώτη φορά που μας δέχεται τόσο σύντομα κάποιος υπουργός παραγωγικού υπουργείου. Είναι χαρά μας να υποστηρίξουμε την όποια προσπάθεια. Ο σύνδεσμος και τα μέλη του κατέχουν τεχνογνωσία, η οποία μπορεί να σας φανεί χρήσιμη. Είμαστε στη διάθεσή σας να σας δώσουμε οποιαδήποτε πληροφορία για πράγματα τα οποία καθυστερούν την ανάπτυξη και τις επενδύσεις και μπορούν να βοηθήσουν στο να γίνουν τα πράγματα γρηγορότερα».

Άμεσα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που προβλέπει επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ). Αυτό προκύπτει από τη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνο Μίχαλο. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος