Επεισόδιο με αστυνομικό στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού φαίνεται ότι είχε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στη διάρκεια ελέγχου που διενεργήθηκε.  Η συνέχεια δεν αποκλείεται να δοθεί στα δικαστήρια. 

Η αστυνομία συνόρων της Γαλλίας (PAF) πραγματοποιούσε έλεγχο κατά την έξοδο από αεροπλάνο της Aegean Airlines, που είχε αναχωρήσει από το Κάιρο και είχε περάσει από την Αθήνα, στους επιβάτες που δεν είχαν επιβιβαστεί στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Σε ανάρτησή του στο facebook, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Σπ. Δερβενιώτης, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Κατά την έξοδό του από το αεροπλάνο στο Σαρλ ντε Γκώλ, ο Γιάνης Βαρουφάκης έδειξε το διαβατήριό του σε αστυνομικό που το ζήτησε. Όχι στον έλεγχο διαβατηρίων, έτσι; Στην κυριολεξία στην έξοδο απ’ το αεροπλάνο, στη ράμπα που συνδέει με το κτίριο του αεροδρομίου. Ο αστυνομικός το βρήκε εντάξει αλλά δεν έδειξε καμία βιασύνη να το επιστρέψει στον κάτοχό του. Αφού το επέστρεψε μειδιώντας, στάθηκε μπροστά του με τα χέρια στη μέση μην αφήνοντας επαρκή χώρο για να περάσει χωρίς να τον ακουμπήσει αναγκαστικά. Με την αναπόφευκτη επαφή, ο αστυνομικός του αφαίρεσε το διαβατήριο με βία και του ζήτησε να σταθεί στον τοίχο».

Ο κ. Βαρουφάκης, με ανάρτησή του στο twitter, έδωσε πολιτικές προεκτάσεις στο θέμα, χαρακτηρίζοντάς το ως παράδειγμα «ανεγκέφαλης καταστολής που καραδοκεί εκεί που δεν την περιμένεις».

Πηγές: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: