Με βολές κατά των κυβερνητικών χειρισμών υποδέχτηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης την έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό και φιέστα με χρήματα των Ελλήνων πολιτών.

«Πέντε κατεδαφίσεις και χιλιάδες ψέματα δεν φέρνουν την ανάπτυξη», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι «το επικοινωνιακό σόου στο Ελληνικό κερδίζει, όμως, επάξια μία σελίδα σε εγχειρίδιο συγκάλυψης πολιτικών ευθυνών και ανικανότητας». Αυτό, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι το μόνο για το οποίο αξίζει συγχαρητήρια ο κ. Μητσοτάκης.

Ειδικότερα αναφέρει ότι «ένα χρόνο μετά τις προεκλογικές υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το δήθεν «ξεμπλοκάρισμα» της επένδυσης στο Ελληνικό σε μία εβδομάδα, προχώρησε σήμερα ένα βήμα παραπέρα στην εξαπάτηση της ελληνικής κοινωνίας βαφτίζοντας ως «ανάπτυξη» τις εργασίες κατεδάφισης πέντε (5) εκ των εννιακοσίων (900) αυθαίρετων κτισμάτων». Αυτά, σημειώνει, «τη στιγμή που το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «μετά και τη διάψευση της υπόσχεσης του αρμόδιου υπουργού Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδη, ότι η επένδυση θα ξεκινούσε έως το τέλος του 2019, είναι προφανές ότι το θράσος και οι επικοινωνιακές φούσκες αποτελούν τα μοναδικά εργαλεία άσκησης πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας».

Μιλώντας στη Βουλή η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά τόνισε: «Προς το παρόν μόνο κατεδαφίζετε. Αλλά πέρα από την επικοινωνία μπορείτε να μας πείτε την ουσία; ‘Εχει υπογραφεί τελικά η Σύμβαση με την εταιρεία που αναλαμβάνει την επένδυση στο Ελληνικό;

«Αξιοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού για τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων», ζητεί η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ.
«Αυτό που σήμερα επιχειρείται να «κατεδαφιστεί στο Ελληνικό» είναι το δικαίωμα του λαού να έχει πρόσβαση και να απολαμβάνει ένα έργο που θα υπηρετεί τις δικές του ανάγκες. Ενώ, οι μόνοι που μπορούν να πανηγυρίζουν είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που προχωρούν απρόσκοπτοι στα σχέδιά τους», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ. «Η κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, συνέβαλαν με κάθε τρόπο ώστε να υλοποιηθεί ένας από τους μεγαλύτερους στόχους του κεφαλαίου. Η επένδυση στο Ελληνικό εντάσσεται στους συνολικούς σχεδιασμούς για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Αττικής, με την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, την πώληση της Μαρίνας του Αλίμου, τη δημιουργία της «Αθηναϊκής Ριβιέρας» όπως την ονομάζουν» προσθέτει η ανακοίνωση.

Επικρίσεις διατυπώνει και το ΜέΡΑ25 . «Με χρήματα των πολιτών οι μπουλντόζες στο Ελληνικό», επεσήμανε ο βουλευτής Δυτικής Αθήνας του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος επανέλαβε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο.

Πηγή:ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Μοιράσου το άρθρο: