Την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο, ως επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας πραγματοποιεί ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος για σειρά επαφών με αντικείμενο τον συντονισμό της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ που πραγματοποιείται αύριο στην Ιερουσαλήμ και με φόντο το σκηνικό που επιχειρεί για άλλη μια φορά η Άγκυρα, με συνεχείς προκλητικές δηλώσεις.

Στις 8:30 ο κ. Κατρούγκαλος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Αμέσως μετά ακολούθησε η συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη. Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ο συντονισμός εν όψει της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ που πραγματοποιείται αύριο στην Ιερουσαλήμ, θέματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος καθώς και ευρω-τουρκικά ήταν σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στο επίκεντρο των συνομιλιών.

Στη συνέχεια ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη, και ακολούθως με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’.

Με την επίσκεψη και την κατάθεση στεφάνου στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας ο κ. Κατρούγκαλος ολοκλήρωσε το μεσημέρι την επίσκεψή του στην Κύπρο και θα επιστρέψει στην Αθήνα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο: