Στην ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ο Αλέξης Τσίπρας, με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ασκώντας παράλληλα κριτική στους βασικούς  άξονες της κυβερνητικής πολιτικής. Κεντρικό ζήτημα η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι χειρισμοί του πρωθυπουργού, στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας  βρίσκονται στο στόχαστρο του Α. Τσίπρα. Mιλώντας στο Βήμα της Κυριακής τονίζει ότι όσα επιχειρεί ο κ. Μητσοτάκης είναι απολύτως αλλοπρόσαλλα και τον καλεί να αναγνωρίσει την κρισιμότητα των στιγμών και να αφήσει όπως χαρακτηριστικά λέει τα προεδρικά καλλιστεία. Ταυτόχρονα τονίζει ότι ο πρόεδρος Παυλόπουλος ενώνει αντί να διχάζει και εργάζεται  για την πολιτική συναίνεση.

«Να επισπεύσει την επανεκλογή Παυλόπουλου με μεγάλη πλειοψηφία και αμέσως μετά να ζητήσει τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό  τον επανεκλεγέντα Πρόεδρο για να συμφωνήσουμε πάνω στις βασικές γραμμές της εθνικής στρατηγικής απέναντι στην Τουρκία» σημειώνει.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται κατηγορηματικός ως προς την αλλαγή του εκλογικού νόμου, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα πεδίο συναίνεσης στην κατάργηση της απλής αναλογικής.

Στον χώρο της οικονομίας και της ανάπτυξης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έξι μήνες μετά τις εκλογές η επενδυτική έκρηξη είναι ακόμα στα προεκλογικά φυλλάδια της ΝΔ.

Την ίδια ώρα εξαπολύει πυρά για τα θέματα της ασφάλειας: «Το αίτημα για ασφάλεια δεν είναι το διαβατήριο για τον αυταρχισμό και την καταστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών. Και σε κάθε περίπτωση δεν θα χαρίσουμε την έννοια της ασφάλειας στη συντήρηση».

Στο δρόμο για το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και απαντώντας  στην εσωκομματική κριτική επισημαίνει ότι θα πρέπει να ξεπεραστούν οι φόβοι και οι καχυποψίες και να αντιστοιχίσουμε, όπως λέει το κόμμα με την εκλογική και κοινωνική του βάση.

«Ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ με όλους όσοι κατανοούν  την ιστορική και όχι συγκυριακή ανάγκη του εγχειρήματος. Όσο για την επιρροή μας στους μαζικούς χώρους, είναι όντως, δυσανάλογη σε σχέση με την επιρροή μας στο εκλογικό σώμα. Αυτό κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη διεύρυνσης του κόμματος», επισημαίνει.

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου

«Ο κ. Τσίπρας -και με την τελευταία του συνέντευξη- αποδεικνύει ότι παραμένει κολλημένος στο χθες» απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Αναφορικά με την πρότασή του για ενημέρωση των πολιτικών Αρχηγών, παραβιάζει ανοιχτές θύρες, καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη προαναγγείλει ότι θα τους ενημερώσει για τα εθνικά θέματα και τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ. Το αύριο δεν μπορεί να περιμένει τον κ. Τσίπρα. Ούτε η Ελλάδα. Όλοι μαζί, ενωμένοι, προχωράμε μπροστά για να κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη» αναφέρει.

Πηγή ΕΡΤ, Βίντεο-επιμέλεια Γ. Φασουλάς

Μοιράσου το άρθρο: