Στα ύψη ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο ο διάλογος που είχε στο Καστελόριζο ο πρόεδρος της ΝΔ  με επιχειρηματία για τους ελέγχους από το ΣΔΟΕ και την τήρηση της νομοθεσίας. «Ο κ. Μητσοτάκης, κλείνει το μάτι στην παραβατικότητα», σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου.

Στο επίμαχο βίντεο ακούγεται διάλογος του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας με καταστηματάρχες από το Καστελόριζο για τους ελέγχους που διενεργούνται από το ΣΔΟΕ σε σχέση με τις φορολογικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με καταστηματάρχες στο Καστελόριζο «ο Τσίπρας από εδώ μας έστειλε οκτώ φορές το ΣΔΟΕ» του λένε για να τον ρωτήσουν αμέσως μετά: «εσείς πόσες φορές θα μας το στείλετε;». «Εγώ να ξέρεις ότι δεν στέλνω… Και το κράτος δεν πρέπει να στέλνει.. Αλλά πρέπει να δείχνει μία μεγάλη κατανόηση στους ελεύθερους επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται με πολύ μεγάλο κόστος… Και καταλαβαίνω απόλυτα τι σημαίνει να είσαι επαγγελματίας…» απαντά ο κ. Μητσοτάκης.

Η Έφη Αχτσιόγλου σχολιάζοντας τις δηλώσεις, ανέφερε ότι «ο Κ. Μητσοτάκης κλείνει το μάτι στην παραβατικότητα τόσο όσον αφορά τα βασικά εργασιακά δικαιώματα -με τη μείωση των ελέγχων για την παραβίασή τους-, όσο και σε ό,τι αφορά τους ελέγχους που γίνονται από τον ΣΔΟΕ στις επιχειρήσεις για φορολογικές παραβάσεις. Δηλαδή υπονοεί ότι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας δεν θα διενεργεί ελέγχους, γιατί αυτό δημιουργεί εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα, και το εμπόδιο αυτό θέλει να σαρώσει ως οδοστρωτήρας, όπως υπονόησε πριν από λίγες μέρες (…) Είναι μία συνταγή παραβατικότητας σε συνδυασμό με πολύ μεγάλες μειώσεις για τους ελαχίστους, η οποία είχε οδηγήσει στη χρεωκοπία της χώρας. Τη γνωρίσαμε αυτή τη συνταγή, οδήγησε σε μία κατάσταση διαρκούς ύφεσης και μέτρων λιτότητας. Είναι μία προδιαγεγραμμένη συνταγή και είναι καλό ο κόσμος να την γνωρίζει στην ολότητά της γιατί στην προεκλογική περίοδο προσπαθούν να μην μιλήσουν πολύ καθαρά, προσπαθούν να μην εμφανίσουν το πρόγραμμά τους με μεγάλη καθαρότητα, αλλά είναι αυτή η συνταγή.»

Πηγή ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: