Ολοκλήρωση της αξιολόγησης, έξοδος από τα μνημόνια και υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης είναι ο οδικός χάρτης της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα.

Με το βλέμμα στραμμένο στην Ουάσιγκτον και την στρατηγικής σημασίας συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ την Τρίτη στο Λευκό Οίκο, όπου και θα τεθεί όλο το φάσμα των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε από τη Λάρισα αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2017 και το 2018, με την κυβέρνηση να επικεντρώνεται στο στόχο για έξοδο από την επτάχρονη περιπέτεια.

Στη φιλολογία περί νέων μέτρων που φέρεται να ζητά το ΔΝΤ, το ίδιο το Ταμείο διευκρίνισε ότι δεν ζητά από την ελληνική κυβέρνηση λήψη μέτρων για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό. Το ΔΝΤ όπως είναι γνωστό ζητά πρωτογενές πλεόνασμα 2,2% του ΑΕΠ για το 2018 και οι Ευρωπαίοι 3,5% του ΑΕΠ, με αποτέλεσμα στα χαρτιά να προκύπτει η ανάγκη για μέτρα ύψους 2,4 δις ευρώ.

Στο γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας αναφέρθηκε από την αμερικανική πρωτεύουσα και το βήμα του convention Center Washington DC, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρεϊ Πάιατ κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για υποστήριξη των ΗΠΑ στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Σχετική είδηση: Με F-16 πάνω από το Αιγαίο ο Πρωθυπουργός (video)

Μοιράσου το άρθρο: