Γ. Βρούτσης: Πήραμε τα πιο αποτελεσματικά μέτρα στην Ευρώπη για την αγορά εργασίας και τους εργαζόμενους

Ως μία από τις πλέον αποτελεσματικές ευρωπαϊκές χώρες στην προστασία των θέσεων εργασίας το δεύτερο τρίμηνο του 2020 κατατάσσει την Ελλάδα η έρευνα της Eurostat, την περίοδο που η πανδημία προκάλεσε lockdown σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, το ποσοστό των εργαζομένων που έχασε τη δουλειά του στην Ελλάδα δεν ξεπέρασε το 2% κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της πανδημίας, όταν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ισπανία, ξεπέρασε το 6,5% και την Ιταλία που κινήθηκε γύρω στο 5%.

Γ. Βρούτσης: Πήραμε τα πιο αποτελεσματικά μέτρα στην Ευρώπη για την αγορά εργασίας και τους εργαζόμενους

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας, η Eurostat έρχεται να επιβεβαιώσει το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» όπου για τον μήνα Σεπτέμβριο 2020 κατέγραψε ένα ιδιαίτερα υψηλό θετικό ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης κατά +38.529 θέσεις εργασίας, αλλά και την ΕΛΣΤΑΤ όπου για τον μήνα Ιούλιο 2020 κατέγραψε γενικό ποσοστό ανεργίας 16,8% (μείωση −1,2% συγκριτικά με το 18,0% τον Ιούνιο 2020 και επιπλέον μείωση −0,3% συγκριτικά με το 17,1% του Ιουλίου του 2019).

Η έκθεση της Eurostat επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα κινήθηκε έγκαιρα, μεθοδικά και αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, για τη στήριξη της αγοράς εργασίας και την προστασία των εργαζόμενων, των επιχειρήσεων και των ανέργων, υπογραμμίζει ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.

«Οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό ώστε να μην αφήσουμε κανέναν απροστάτευτο στην οικονομική κρίση που επέφερε η πανδημία», σημειώνει ο υπουργός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος