Φωτό Αρχείου (AP Photo/Petros Karadjias)

Στην Κύπρο βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο νησί, στο πλαίσιο των εορτασμών της 60ης επετείου από την ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος συνοδεύεται από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, τον στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Στην καθιερωμένη παρέλαση, που πραγματοποιήθηκε το πρωί επί της λεωφόρου Ιωσήφ Χατζηιωσήφ στη Λευκωσία συμμετείχαν μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα και πτητικά μέσα της Εθνικής Φρουράς.

Παρόντες ήταν επίσης ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιταλίας, στρατηγός Enzo Vecciarelli και εκ μέρους της Γαλλικής Δημοκρατίας ο διοικητής των Γαλλικών Δυνάμεων στη Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα Αντιναύαρχος Laurent Isnard.

Πριν από την έναρξη της παρέλασης, πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή του προεδρεύοντος της Δημοκρατίας και στη συνέχεια έγινε η έπαρση σημαίας, η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και η ρίψη 21 χαιρετιστήριων κανονιοβολισμών.

Τον χαιρετισμό της παρέλασης δέχθηκαν ο προεδρεύων της Δημοκρατίας Δημήτρης Συλλούρης πλαισιωμένος από τον υπουργό Άμυνας Χαράλαμπο Πετρίδη και τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη. Τη στρατιωτική παρέλαση θα παρακολουθήσουν επίσης πρέσβεις και Aκόλουθοι ‘Αμυνας ξένων χωρών.

Λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που προβλέπονται από τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα, η φετινή στρατιωτική παρέλαση, έπειτα από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε παρουσία μόνο των επίσημων προσκεκλημένων.

Ανταπόκριση: Μ. Καλογεράκη

Μοιράσου το άρθρο: