«Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες Μόριες», δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μετά την επίσκεψή της στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Ερωτηθείσα για το σχέδιο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε πως πρόκειται για ένα σχέδιο «που απ’ ό,τι φαίνεται δεν απαντά και δεν λύνει τα προβλήματα όλων αυτών των περιοχών».

Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στα Διαβατά, λέγοντας όπως και πολλές άλλες περιοχές της χώρας μας έχουν σηκώσει πολύ μεγάλο βάρος και προσέθεσε: «Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες Μόριες. Έρχεται χειμώνας και τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα. Μην ρίχνουμε νερό στο μύλο της ακροδεξιάς που καραδοκεί.»

«Η κυβέρνηση έχει ευθύνη να δώσει λύσεις τώρα», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά, και προσέθεσε: «Και κυρίως έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και κάθε χώρα μέλος θα αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν γιατί το προσφυγικό – μεταναστευτικό δεν είναι ένα θέμα της Ελλάδας, είναι ένα θέμα της Ευρώπης.»

Εν τω μεταξύ σύσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟK πραγματοποιείται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, παρουσία της πρόεδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, ενόψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.

Στη σύσκεψη μετέχουν, μεταξύ άλλων οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Αρβανιτίδης και Μπουρχάν Μπαράν, ο εκπρόσωπος τύπου, Παύλος Χρηστίδης, πρώην υπουργοί και πρώην βουλευτές, δήμαρχοι, περιφερειακοί σύμβουλοι και τοπικά αυτοδιοικητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ από την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: