Ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.
Ο κ. Δελής είπε πως «όταν η κυβέρνηση μιλάει για την στήριξη του τουρισμού εννοεί την στήριξη των μεγάλων τουριστικών ομίλων» και επιφυλάσσει «ψίχουλα και ελάχιστα για τους ίδιους τους εργαζόμενους».

Σημείωσε μάλιστα πως βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη μια διεθνής καπιταλιστική κρίση και σε σχέση με το αν θα ανοίξουν όλες οι μεγάλες μονάδες, υπογράμμισε ότι «οι μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι έχουν την επιλογή να μην ανοίξουν επειδή τα προηγούμενα χρόνια έβγαλαν τόσα πολλά κέρδη» και κάποιοι θα το πράξουν «αδιαφορώντας για τους εργαζόμενους μόνιμους και εποχιακούς». Επεσήμανε μάλιστα πως τα προηγούμενα χρόνια «η τουριστική ανάπτυξη βασίστηκε στο τσάκισμα των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων του τουρισμού».

Ο κ. Δελής σχολιάζοντας όσα συνέβησαν χθες στην προανακριτική επιτροπή για τον κ. Παπαγγελόπουλο, αναφέρθηκε σε «γεγονότα εκφυλισμού» , επισημαίνοντας ότι το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι η μετατροπή του φαρμάκου σε εμπόρευμα.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ είπε πως «η επιτροπή εξελίσσεται σ’ ένα μεγάλο θέατρο, ένα επεισόδιο είδαμε στην χθεσινή συνεδρίαση και φοβόμαστε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα» και δικαιολόγησε την αποχώρηση του κόμματός του από αυτήν.

Σχετικώς με το άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων, ο κ. Δελής είπε ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά αλλά με συγκεκριμένους όρους, αφού εκτός από την απαραίτητη κάλυψη σε υγειονομικά υλικά, υπάρχει έλλειψη προσωπικού και στεγαστική πραγματικότητα πολύ πίσω από τις ανάγκες.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: