Ο Γιάννης Μπούγας, πρόεδρος της Προανακριτικής για τον κ. Παπαγγελόπουλο και βουλευτής της ΝΔ, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου («Απολύτως Σχετικό») στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Ο κ. Μπούγας υποστήριξε πως «η απόφαση της επιτροπής για την εξαίρεση (των κ.κ. Πολάκη, Τζανακόπουλου) δεν είχε πολιτικά χαρακτηριστικά» και εκτίμησε ως προκλητική την επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ να μην αλλάζει τα μέλη του στην Προανακριτική. «Η Δημοκρατία δεν πρέπει να προκαλείται» υπογράμμισε.

Στην ερώτηση, πως θα αντιμετωπισθεί σε πρακτικό επίπεδο η παρουσία των δύο βουλευτών κι αν θα υπάρξει κάποιου τύπου ανοχή, ο κ. Μπούγας απάντησε πως υπάρχουν τα μέτρα που προβλέπει ο κανονισμός και εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί να εξαντληθούν αυτά τα μέσα. Διευκρίνισε όμως ότι «εάν επιμείνουν οι συνάδελφοι σ’ αυτή την συμπεριφορά θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν».

Ο πρόεδρος της Προανακριτικής, ήταν κατηγορηματικός ως προς την ιδιότητα των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχει κριθεί το ζήτημα, οι κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος δεν είναι μέλη της επιτροπής» και δήλωσε «αποφασισμένος να ξεκινήσουν και να συνεχιστούν χωρίς προσκόμματα οι εργασίες της επιτροπής».

Τέλος, απαντώντας στις αιτιάσεις ότι τα μέλη μιας τέτοιας επιτροπής έχουν ένα ποσοστό μεροληψίας, καθώς είναι βουλευτές και υπερασπίζονται τις θέσεις του κόμματος που ανήκουν, ο κ. Μπούγας παραδέχθηκε, πως δεν μπορούν να εξισωθούν απολύτως με έναν εισαγγελικό λειτουργό και αυτή είναι άλλη μια αδυναμία στο άρθρο 86 του Συντάγματος, αλλά υπάρχει όπως είπε σχετική πρόβλεψη «άμβλυνσης» του προβλήματος, δηλαδή δεύτερος βαθμός κρίσης, που είναι το Δικαστικό Συμβούλιο.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: